Diari La Veu del País Valencià
Alerta per ratxes de vent de fins a 70 Km/h al País Valencià

RedactaVeu / EP / València

Les comarques centrals del País Valencià estan aquest dissabte en alerta per ratxes de vent de fins a 70 km/h. Un total de huit províncies estan en alerta per pluja, vent i ones, entre elles la demarcació de València, per fortes ratxes de vent, segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Segons les prediccions, al País Valencià hi haurà predomini de cels poc nuvolosos, temperatures en descens i vent de component oest amb intervals de fort i ratxes de més de 70 km/h.

En concret, tindran activada l’alerta de nivell taronja -risc important- per fenòmens costaners les províncies espanyoles de Cantàbria, Astúries, Lugo, Pontevedra i la Corunya, on també estaran en alerta groga –risc- per pluges.

Per la seua banda, al País Basc Guipúscoa i Biscaia estaran en alerta groga, per fenòmens costaners adversos, mentre que el País Valencià ho estarà per ratxes màximes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora. A Galícia es preveuen precipitacions que podrien ser localment fortes o persistents i ocasionalment amb tempesta, i més febles en l’occident d’Astúries, ambdues Castelles, nord d’Extremadura, Madrid, nord-est d’Andalusia, i en l’àrea pirinenca.

En relació amb la cota de neu, l’Aemet la fixa per a demà en els 1.200 a 1.600 metres en el quadrant nord-oest en la Península i en els 1.500 a 2.000 metres en la resta.

Comparteix

Icona de pantalla completa