Diari La Veu del País Valencià
Un buc científic de l’Institut d’Oceanografia obri hui les seues portes en el port de Gandia
RedactaVeu / Gandia

El buc oceanogràfic Ramón Margalef, de l’Institut Espayol d’Oceanografia (IEO), obri les seues portes aquest dissabte en el moll pesquer del port de Gandia perquè el visiten famílies i persones interessades.

Aquesta activitat es realitza en el marc de la Setmana de la Ciència del Campus de Gandia de la UPV, que té lloc del 10 al 15 de novembre i amb motiu de dues celebracions: el centenari de l’Institut Espanyol d’Oceanografia i el 20é aniversari del Campus de Gandia de la UPV.

Les visites al buc són guiades per personal del vaixell, gratuïtes i no s’admeten reserves. Es tracta d’una activitat lúdica per a fomentar interés i vocacions científiques en els més joves, per la qual cosa des del Campus de Gandia s’anima la població a gaudir de la proposta.

Objectius de l’activitat

Sobre aquest tema, el professor del Campus de Gandia i director de la UTEM, Víctor Espinosa, ha assenyalat que aquest tipus d’activitats serveixen per a donar a conèixer al públic els esforços realitzats pels investigadors espanyols i per a donar resposta als problemes als quals s’enfronten els ecosistemes marins davant la pressió de l’explotació dels seus recursos o de les noves activitats humanes en el mar o el canvi climàtic.

Així mateix, Espinosa ha assenyalat que l’objectiu és conscienciar la societat de la necessitat de consolidar els equips humans i les infraestructures científiques necessàries per a la recerca en general.

Per la seua banda, el director del Campus de Gandia de la UPV, Pepe Pastor, ha celebrat que la Setmana de la Ciència haja pogut comptar amb una activitat tan interessant en la seua programació, que “posa de manifest el valor afegit de cursar estudis en el Campus de Gandia”, ha destacat.

L’Institut d’Oceanografia i la Universitat Politècnica de València treballen de forma conjunta en la Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins (UTEM), centre dedicat a la recerca i desenvolupament en l’àmbit marí situat en el Campus de Gandia.

Comparteix

Icona de pantalla completa