Diari La Veu del País Valencià
El PV clama en les #Marxesdeladignitat ‘per un canvi en el sistema’
RedactaVeu / EP / València

La societat valenciana ha fet aquest dissabte 15N un clam unànime “per un canvi en el sistema” i demanar el “pa, treball i sostre” que tan absents estan per a miler de ciutadanas i ciutadanes del País Valencià com a conseqüència dels actuals governs i polítiques de Rajoy i Fabra.

El portaveu de les Marxes de la Dignitat, Vicent Maurí, ha valorat “molt positivament” la jornada de hui i ha volgut subratllar que es tracta d’un “moviment organitzat, un moviment de base, assembleari, de persones que es manifesten sense que ningú els diga des de les cúpules de dalt què han de fer”. Aquest “moviment popular de moltes organitzacions i de moltes persones” reclama “pa, treball i sostre”, a més de censurar la corrupció. Al seu judici, “les institucions valencianes estan plenes de corruptes” que “haurien de dimitir”. “I si no, Fabra hauria d’obligar-los a dimitir”, ha reiterat.

Un moment de la Marxa-Manifestació15N celebrada aquesta vesprada a València.
Assemblea a Patraix i manifestació fins a la plaça de la Mare de Déu

Al matí, les diferents columnes han arribat a la Plaça de Patraix, on han realitzat una assemblea, i ja a la vesprada unes cinc mil persones, segons l’organització, han protagonitzat una manifestació fins arribar a la plaça de la Mare de Déu.

Cartell de la convocatòria.

Durant la marxa, els assistents han corejat crits com ‘València, desperta, et roben en la teua porta’, ‘el poble unit mai serà vençut’ o ‘els corruptes del PP, on estan, no es veuen’. També s’han pogut veure pancartes que demanaven “pa, treball i sostre”, així com “judici i càstig per als corruptes” i han portat una guillotina per a mostrar de manera patent el seu rebuig a les retallades.

Els convocants han inclòs entre les seues reivindicacions la paralització dels desnonaments, la possibilitat que les persones desnonades puguen viure en els habitatges buits dels bancs, la creació d’un parc d’habitatges de lloguer social, una “treva energètica” quan les temperatures siguen més extremes, l’establiment d’un sistema de renda bàsica per als més desafavorits i la cobertura de les necessitats alimentàries dels xiquets en horari lectiu.

Les Marxes de la Dignitat envoltant les Corts, el passat juny.

A més, les Marxes de la Dignitat han convocat una ‘Setmana Estatal de Lluita’ entre el 24 i el 29 de novembre –que culminarà amb una manifestació el dissabte- en la qual, mitjançant manifestacions i accions que aniran convocant, reivindicaran treball, exigiran la renda bàsica, defensaran els serveis públics i lluitaran contra el frau fiscal i la violència de gènere.

Comparteix

Icona de pantalla completa