Agressió homòfoba a dos participants de les 26 Trobades Estatals LGTB

El coordinador de d’Aleas EUPV i el tresorer de Cogam han sigut objecte aquesta matinada d'una agressió homòfoba a Gandia
16 novembre 2014 01:00h
RedactaVeu / Gandia

Dos participants dels 26 Trobades Estatals LGTB, que se celebren a Gandia des del passat dia 14 fins aquest diumenge, han sigut objecte d'una agressió homòfoba aquesta matinada a Gandia (La Safor), segons ha informat en un comunicat Esquerra Unida del País Valencià. 

Miguel Tabuenca, Coordinador d’Aleas EUPV, i Santi Rivero, tresorer de Cogam, eixien d'un local d'ambient de Gandia platja i van ser intimidats per l'ocupant d'un cotxe que es va parar davant d'ells dirigint-los les següents paraules: “Maricones de mierda dadme todo lo que tengáis u os pincho con una navaja”.  Davant els insults homòfobs i “l'intent d'agressió física”. Miguel i Santi “van eixir corrent”, detallen les mateixes fonts.

Les 26 Trobades Estatals LGTB, davant aquest incident, han denunciat públicament aquesta acció homòfoba “que atempta contra els drets i les llibertats de les persones LGTB i infringeix el codi penal”.

 

 
A més, exigeixen una recerca “que conduïsca a detenir els responsables d'aquests fets”. També manifesta la seua voluntat d’implementar les mesures necessàries per a salvaguardar la seguretat de les persones participants de les jornades.

Aquest fet, segons  les mateixes fonts, “demostra la vulnerabilitat en la qual viu encara el col•lectiu LGTB i la necessitat d'una llei estatal que pose fre a aquest tipus d'agressions així com evidencia tot el camí que li queda a la societat per conquistar una vertadera igualtat real”.
 

Imatge de les 26 Trobades celebrades a Gandia

 


 
next