Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Atac a activistes de Greenpeace
Leo Part / València

Una integrant del grup d’activistes de Greenpeace que van participar aquest cap de setmana en una acció contra les prospeccions a la recerca de petroli en les Illes Canàries, entre Lanzarote i Fuerteventura, per part de Repsol, va resultar ferida com a resultat d’un xoc amb l’Armada espanyola.

En les imatges es veu com les embarcacions de Greenpeace són envestides per altres de l’Armada. Com a conseqüència, una activista italiana cau a l’aigua i resulta ferida amb talls i una fractura en la cama.

Després d’aquest incident, segons fonts de Greenpeace Canàries, a diferents punts de les Illes Canàries s’han realitzat concentracions en solidaritat amb l’activista ferida durant l’acció pacífica que rebutja les prospeccions i defensa de la biodiversitat de les costes canàries.
>
Cal recordar que les costes del Golf de València, i les Illes Columbretes, estan amenaçades per la projecció de prospeccions petrolieres, a les quals s’oposen organitzacions ecologistes, partits de l’oposició i plataformes socials com ara ‘Petroli No, Columbretes Netes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa