Diari La Veu del País Valencià
Cayo Lara renuncia a presentar-se com a candidat a les pròximes eleccions
Antonio Maestre / Madrid

Cayo Lara amb la seua renúncia a presentar-se a les primàries es mostra coherent amb el seu discurs, ja que mai va creure en un procés que va considerar un “invent nord-americà“. Lara en la seua argumentació de la decisió va assegurar: “jo no crec en els líders, crec en els lideratges col·lectius”. Després d’uns minuts d’aplaudiments per aquesta intervenció Lara va etzibar: “jo no us manaré que calleu” amb una visible emoció i entre llàgrimes.

Cayo Lara ha decidit fer un pas a un costat després dels últims mesos convulsos en una formació que aspirava a ser alternativa de govern. Són moltes les circumstàncies que han complicat els últims mesos de Cayo Lara al capdavant de la formació. Ja en el passat Consell Polític Federal es va mostrar molt disgustat en veure qüestionat el seu lideratge i considerar injustes les maniobres per a apartar-lo de la direcció del partit després de la dimissió de Willy Meyer, un dels seus homes de confiança, pel cas de les SICAV a Luxemburg.

A més, el coordinador d’IU estava sent severament criticat després de la nova realitat política sorgida després de les eleccions europees, en la qual el fulgurant ascens de Podemos ha dilapidat els nombres d’IU en les enquestes que havien aconseguit abans del mes de maig. El detonant per a la decisió de Lara ha sigut la delicada situació que viu la federació de Madrid. La resolució de la direcció federal en la qual va donar un ultimàtum a IU en la Comunitat de Madrid perquè identificara i destituïra els coordinadors generals en temps de Caja Madrid havia posat Cayo Lara en una situació complicada. Lara ha sigut sempre un ferm defensor de la independència de cada federació, i la seua tebiesa envers la decisió d’IU-CM de no considerar l’ultimàtum havia provocat molt de malestar en la militància i en el sector que advoca per una regeneració total dels òrgans i formes de la formació.

La decisió de Cayo Lara deixa el camí lliure a Alberto Garzón, que si bé encara no ha fet pública la decisió de presentar-se a les primàries de febrer, ja va avisar el passat mes de juny que no descartava presentar-se, i és pràcticament un fet que encapçalarà una candidatura que està oberta a la confluència amb altres partits com Podemos o Guanyem i que està disposada a afrontar una renovació profunda de la formació. El corrent d’Esquerra Oberta, encapçalada per Gaspar Llamazares, no ha confirmat la presentació d’un candidat, però no és descartable ja que es mostren poc inclinats, o no tan entusiastes, a la confluència que proposa el grup renovador de Garzón.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Blanco (EUPV): ‘La decisió de Cayo Lara de no presentar-se és un gest de generositat’ / Europa Press

El candidat d’EUPV a la Generalitat, Ignacio Blanco, ha assegurat aquest dilluns que la decisió del coordinador federal d’Esquerra Unida, Cayo Lara, de no presentar-se a les eleccions primàries per triar el candidat a les pròximes eleccions generals és un “gest de generositat” que s’ha de reconéixer.

Blanco ha realitzat aquestes declaracions a una roda de premsa oferida a Castelló per presentar la llista a les eleccions autonòmiques per aquesta circumscripció en ser preguntat sobre aquest tema. Així, ha assegurat que Cayo Lara “ha sigut el millor coordinador que ha tingut EU des de fa molt de temps, al nivell de Julio Anguita; que ha recuperat aquesta organització que, quan ell va entrar, estava en una situació crítica”.

A més, ha destacat que “malgrat comptar amb el suport de l’organització, decideix fer un pas enrere per deixar que altres persones puguen optar a la candidatura a la Presidència del Govern”. “És una decisió encertada, personal, de generositat i de compromís amb l’organització i amb el futur de l’esquerra d’aquest país”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa