Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberà prohibeix el dia contra la Sida en la plaça de la Mare de Déu
RedactaVeu / València

Compromís denuncia la deriva antidemocràtica del PP, que amb la seua majoria a l’Ajuntament ha vetat els actes que la Coordinadora d’Associacions de Lluita contra la Sida (CALCSICOVA) tenia previst realitzar, com des de fa 14 anys, en la plaça de la Mare de Déu, en commemoració del Dia Mundial per la prevenció del VIH i contra l’estigmatització de les persones que viuen amb el virus de la Sida.

Aqueta censura, qualificada d'”intolerable” per la regidora de Compromís Pilar Soriano, és conseqüència de l’aprovació de l’Ordenança Reguladora d’Ocupació del Domini Públic Municipal, que el PP va aprovar en solitari el juny passat, i que blinda la plaça de la Mare de Déu de qualsevol iniciativa ciutadana.

En aquell moment, Compromís ja es va mostrar contrari a aquesta ordenança i va presentar un seguit d’al·legacions que el PP va tombar. Soriano recorda “com els regidors del PP ens acusaven d’alarmistes quan nosaltres prevéiem que aquesta ordenança serviria per a prohibir actes ciutadans: ara es demostra que els nostres temors tenien una clara raó de ser, coneixent el tarannà autoritari del Partit Popular”.

Per això, Compromís reclama la retirada immediata de l’Ordenança Reguladora d’Ocupació del Domini Públic Municipal. La regidora Pilar Soriano la qualifica d’un “atac al dret fonamental d’expressió que salvaguarda la Constitució. El PP fa bo l’argument franquista de ‘la calle es mía’, però hui en versió ‘la plaza es mía’, igualment antidemocràtic”.

D’altra banda, diu Soriano, “resulta inaudita la falta de sensibilitat del Partit Popular amb el treball a favor de la prevenció del VIH que fa CALCSICOVA. L’Administració hauria d’estar immensament agraïda amb la tasca que les persones voluntàries realitzen en l’àmbit de la salut sexual: batallant cada dia per evitar noves infeccions, i contra l’estigmatització de les persones que viuen amb el virus de la Sida. En comptes de donar el seu suport, l’equip de govern municipal els posa tots els obstacles possibles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa