Diari La Veu del País Valencià
Compromís condemna l’atac homòfob a la platja de Gandia
RedactaVeu / Gandia.

Nou atac homòfob a Gandia, tot just el cap de setmana en què es celebra a la platja de Gandia els 26 Encontres Estatals LGTB, organitzats pel col·lectiu local d’Independence Gay. Precisament, les persones agredides són participants de les jornades, que tornaven la matinada de dissabte a l’hotel on estan allotjats. Un individu va baixar d’un cotxe i els va amenaçar: “maricones de mierda, dadme todo lo que tengais encima u os pincho con una navaja”. El joves van aconseguir fugir.

Compromís per Gandia ha volgut lamentar i condemnar aquesta agressió homòfoba i ha demanat a les autoritats policials major contundència contra aquests tipus de delictes, que consideren equiparables amb la violència de gènere. El responsable de Diversitat de Compromís per Gandia, Iván Soria, participant als Encontres Estatals LGTB, ha destacat “la necessitat d’un marc lesgilatiu que reconega en el Codi Penal la LGTBfòbia”.

Davant aquesta situació, des del Grup Parlamentari Compromís s’han presentat diverses iniciatives per garantir els drets de les persones LGTB i impulsar la necessària lluita contra l’odi a la diversitat afectiu-sexual i de gènere. Aquestes iniciatives han tractat diversos àmbits com ara polítiques contra l’assetjament escolar, la situació de les persones LGTB de la tercera edat, la lluita policial contra la LGTBfòbia, la memòria històrica de la repressió a les persones LGTB, la lluita contra l’odi a nivell internacional, la presència de les dones lesbianes al Consell de la Dona o l’accés de les persones transsexuals al món laboral. Totes aquestes iniciatives han comptat amb el rebuig del Partit Popular.

“Considerem que totes aquestes polítiques, així com altres que corresponen a la Generalitat, podrien tindre cabuda en la Llei de Drets de les persones LGTB i contra la lgtbfòbia que reclamem, que hauria de nàixer necessàriament de la participació dels col·lectius i associacions en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals”.

A més, anuncien que presentaran una queixa formal davant la Delegació de Govern per l’actuació de la Policia Nacional, ja que, segons els organitzadors “es va negar a tramitar la denúncia en primera instància”.

Finalment, Ivan Soria ha animat les persones que patisquen algun tipus de lgtfòbia a denunciar-ho i ha oferit el suport del col·lectiu local de Compromís, “en cas que siga necessari qualselvol tipus d’assessorament o ajuda, però també el de les diferents associacions lgtb que existeixen a la ciutat i la comarca i que estan fent una magnífica tasca amb campanyes informatives, accions de formació en contra de la discriminació per raons d’orientació sexual”.

Comparteix

Icona de pantalla completa