Diari La Veu del País Valencià
Denuncien que una empresa de la Generalitat no permet ser auditada
RedactaVeu / València

Desarrollos Urbanos para Viviendas Protegidas, S.L, amb un 51% de participació pública, és una de les empreses mixtes promotores d’operacions immobiliàries creades en 2004 pel llavors conseller de Territori i Habitatge, Rafael Blasco i l’única que actualment continua existint amb una majoria accionarial pública. Com a tal, segons la Llei d’Hisenda Pública Valenciana, es troba subjecta a les obligacions de control i auditoria de la Intervenció General.

El diputat de Compromís ha denunciat que en els últims dos exercicis (2012 i 2013) el Compte General no compta amb els informes d’auditoria d’aquesta societat. En l’informe de l’exercici 2012 -amb data de juliol de 2013- l’empresa auditora Audit Iberica, S.A. fa constar la impossibilitat de recollir la informació necessària: “Amb data 13 de maig de 2013 es remet burofax a l’entitat a auditar comunicant el nostre nomenament com a empresa auditora col·laboradora de la intervenció, i en el qual sol·licitem la relació de documentació a preparar, sense que a data actual se’ns haja facilitat cap documentació”. Sobre l’exercici 2013 el Compte General facilita un document amb el següent missatge: “A data actual no s’ha emés l’informe corresponent a aquesta entitat”.

Per al diputat de Compromís “la consellera Bonig ha d’explicar perquè una empresa que es troba davall la seua responsabilitat i que té el domicili social en la seu de l’IVHSA, fa dos anys que no està sotmesa al control de la Intervenció General, tal i com marca la llei. Estem davant d’un nou cas d’opacitat i descontrol en la gestió del Partit Popular que genera dubtes sobre els comptes de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient”.

“Exigim explicacions i transparència. Estem parlant d’una empresa creada per Rafael Blasco en el context de la bombolla immobiliària i la corrupció urbanística i sobre la qual la consellera Bonig no és capaç ara de remetre comptes a la Intervenció General. Els valencians i valencianes continuem pagant la hipoteca d’un model fracassat i ni tan sols podem conéixer la grandària dels forats que ens deixa el PP”, ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa