Diari La Veu del País Valencià
Podemos sols té dues valencianes en els òrgans de govern i Madrid 26
El poder valencià en els òrgans de direcció de Podemos no supera el que tradicionalment han exhibit els partits clàssics. El nucli de l’executiva, l’anomenat Consell de Coordinació, consta de 10 membres.

En aquest comitè de decisió s’asseurà la valenciana de Bellrreguard Àngela Ballester, qui ha sigut triada aquest cap de setmana secretària de coordinació interna del partit que ha revolucionat el mapa polític estatal. De la direcció ampliada, el denominat Consell Ciutadà, equivalent al comitè federal dels socialistes, forma part Sandra Mínguez, qui, com Ballester, anava en la llista de candidats encapçalada pel mateix Pablo Iglesias, segons publica el diari Levante-EMV.

Ballester és llicenciada en Història i Relacions Internacionals. Mínguez és professora de Matemàtiques en un institut d’Alfafar. Les dues conformen l’única representació valenciana a Madrid. Si es revisa la procedència autonòmica dels 62 membres dels consells ciutadà i de coordinació, s’observa que la quota valenciana està lluny de significar el 10% que pesa el País Valencià en els diferents paràmetres i mesuradors del conjunt de l’Estat.

Múrcia, Cantàbria o Extremadura han col·locat dos representants en la direcció de Podemos. Solament Galícia i Aragó, amb un sol membre, bé en l’executiva o en el comité de direcció ampliat, pesen menys que els cercles valencians de Podemos, des d’un punt de vista del poder territorial a Madrid.

Astúries i Castella i Lleó, amb tres representants, i Catalunya amb cinc, hi han situat més peons que el País Valencià. Andalusia quadruplica la presència valenciana, però és, sens dubte, Madrid, la terra de provisió de càrrecs de responsabilitat. Ni més ni menys que 26 representants, quasi la meitat dels quadres directius. Una part significativa procedeix de la Universitat Complutense i en concret de Ciències Polítiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa