Diari La Veu del País Valencià
La XII Nit d’Escola reconeixerà el treball de Tots Som Cremona
RedactaVeu / València

Cada any, el Guaix fa un reconeixement a la tasca per l’escola en valencià i per la promoció de la nostra llengua a col·lectius de la seua comarca: “Ja que enguany La Nit d’Escola Valenciana se celebra a casa nostra, hem decidit atorgar el nostre guardó comarcal en el context de la vetllada de premis de l’entitat”, ha explicat Vicent Font, president del Guaix.

El Guaix ha decidit atorgar enguany el seu guardó a la Plataforma Tots Som Cremona: “Volem homenatjar una de les escoles que s’ha convertit en estendard de la lluita i la dignificació de la nostra escola. És un orgull per a nosaltres reconéixer la tasca que està fent la comunitat educativa i, en especial, els pares i les mares del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs en defensa de l’ensenyament públic, en valencià i de qualitat, perquè totes i tots som Cremona i perquè el Cremona no es tanca”, ha valorat Vicent Font.

Aquest anunci completa el contingut de la XII Nit d’Escola Valenciana, que guardonarà la trajectòria de Carme Miquel, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Xarxa Vives d’universitats.

Serà ‘La Nit de la cançó improvisada’ i comptarà amb les actuacions del versador Josemi Sánchez, els cantadors Josep Aparicio “Apa” i Trini Carballo; del glosador Mateu Matas Xurí, de Mallorca; amb Laia Pedrol, glosadora i presidenta de l’associació Cor de Carxofa, així com Maialen Lujanbio, bertsolari i la primera dona que va guanyar el Campionat de bertsolaris d’Euskal Herria, que en cada edició reuneix vora 14.000 persones. Tots estaran acompanyats per l’acordionista Carles Belda.

Comparteix

Icona de pantalla completa