Diari La Veu del País Valencià
Inspecció de Treball adverteix de 528 contractes fraudulents en el Dr. Peset
Europa Press / València

L’organització sindical ha explicat que “el frau es fonamenta en la contractació de metges d’atenció primària que treballen amb contractes de cinc dies, de dilluns a divendres”. Així, “quan arriba el divendres i tanquen la porta de la consulta saben que, una setmana més, el principi del seu temps lliure és l’inici del seu acomiadament” i “la cadència dels fets és sempre la mateixa, encara que el dilluns ocorre al revés: acaba el seu temps lliure i se’l torna a contractar. Així, cada setmana, any rere any”.

En aquest sentit, ha apuntat que després de la denúncia formulada davant la inspecció de treball pel Simap en data 1 de març de 2013, la resolució del qual ha culminat amb una acta de liquidació de quotes a la Seguretat Social, “s’ha pogut saber que la pràctica de contractació irregular no solament ha afectat facultatius, sinó a totes les categories professionals de personal estatutari: personal d’infermeria, auxiliars d’infermeria, personal administratiu, zeladors, etc”.

El Simap demana que, amb la finalitat d’evitar perjudicis addicionals als treballadors afectats, en relació al cobrament dels salaris no satisfets, “hauria de ser la Conselleria de Sanitat la que, d’ofici, procedira a abonar aquestes retribucions i açò, amb la finalitat d’evitar que els treballadors afectats hagen de reclamar individualment els salaris deixats de percebre”.

PSPV i EUPV pregunten a Llombart qui va permetre els contractes

El portaveu socialista de Sanitat en les Corts, Ignacio Subías, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup ha presentat una bateria de preguntes parlamentàries davant el resultat de l’informe de la Inspecció Provincial de Treball. Per la seua banda, des d’EUPV es demanarà la compareixença del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, per a saber si aquesta pràctica es reprodueix en altres departaments.

Segons ha informat Subías, els socialistes exigeixen explicacions a Llombart perquè diga “qui va donar l’ordre per a realitzar aquestes contractacions, qui ho va permetre i si s’han produït més casos en altres departaments de salut”. Per a Subías, aquest cas és una “autèntica vergonya i una falta de respecte enorme cap als treballadors”, que des de l’administració es permeten aquest tipus de “maneig en la realització de contractes en condicions de precarietat”.

Per la seua banda, el diputat d’EUPV Víctor Tormo ha criticat la “pràctica fraudulenta de la Conselleria de Sanitat per no cotitzar a més de 500 treballadors de l’Hospital Peset” i ha equiparat el Consell “amb el frau que es practica constantment amb els ‘collidors’ de taronges”. Al seu judici, “el conseller de Sanitat és el responsable per
permetre que no es cotitze durant anys jornades de metges, personal d’infermeria, auxiliars, zeladors, personal administratiu….” i ha anunciat la petició de responsabilitat i la compareixença del conseller Llombart en les Corts per a saber “si aquesta pràctica està reproduint-se en altres departaments que pertanyen a la Conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa