Diari La Veu del País Valencià
EUPV es querella contra quatre consellers per impedir l’accés a informació
ACN / RedactaVeu / València.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha presentat aquest dimecres una querella per la via penal contra quatre consellers de la Generalitat: José Císcar, María José Català, Màximo Buch i Isabel Bonig, i el exconseller i actual delegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, per un delicte contra els drets cívics en haver impedit l’accés a informació i documentació pública.

La querella ha sigut presentada al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia de València per la coordinadora de la formació, Marga Sanz, i pel portaveu a les Corts Valencianes i candidat al Govern valencià, Ignacio Blanco. EUPV demana penes d’inhabilitació d’entre 1 i 4 anys per l’exercici de càrrecs públics.

Per Blanco “Totes les sentències, les 18 que ha guanyat Esquerra Unida, i les que han guanyat altres grups parlamentaris, que ja superen la trentena, són les que avalen aquesta querella. La Justícia ja s’ha pronunciat i diu que es vulnera la Constitució i les lleis en cadascuna de les sol·licituds. I en cadascuna d’elles, a més, no ens donen cap argument legal per denegar-nos eixa informació. En uns casos ens expliquen qualsevol ‘milonga’, i en altres casos directament no ens volen donar eixa informació perquè consideren que no és convenient o creuen que és confidencial, però mai tenen base jurídica”.

“Estan actuant de manera arbitrària i estan incomplint la legalitat de manera sistemàtica i ho saben. Per tant, es donen totes les característiques per dir que entra dins l’article 542 del Codi Penal, que és la tipificació del delicte d’impedir l’exercici de drets cívics reconeguts a la Constitució i les lleis”, assegura el portaveu d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa