Diari La Veu del País Valencià
‘’Després de molts mesos de lluita, Educació licita les obres del Sant Joan de Ribera’
RedactaVeu / Burjassot

Després de la publicació de la licitació, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha declarat que “per fi, i després de molts mesos de lluita, la Conselleria d’Educació ha publicat la licitació de la rehabilitació integral del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot. Entre tots hem aconseguit fer un pas important per millorar l’educació dels nostres menors, però permeteu-me que tinga un record especial per a la meua companya, Mª Luz Andrés, que va lluitar sense descans perquè aquest projecte fóra una realitat i per aconseguir que els nostres alumnes tingueren unes instal·lacions i una educació dignes. Ara ens queda el més important, continuar treballant per aconseguir entre tots i totes que les obres s’inicien com més prompte millor perquè el pròxim curs escolar puguem veure a tots els alumnes junts de nou en unes instal·lacions escolars millorades”.

Les obres de rehabilitació, tal com ha informat la mateixa Conselleria, consistiran en la substitució del fals sostre, estructura, tauler de suport i revestiment, així com el reforç estructural dels pilars de fàbrica de rajola massissa de la planta baixa i la primera. De la mateixa manera, se substituirà la base de suport, solera i paviment de planta baixa i es repararan les humitats exteriors en el sòcol del mur de la façana interior.

D’altra banda, es repararan les instal·lacions elèctriques, de lampisteria, sanejament i calefacció, i se substituirà el revestiment de la pintura de les façanes i paràmetres verticals interiors, així com la fusteria interior i exterior. De la mateixa manera, es preveu la construcció d’un nou nucli d’edificació que incorpora escala i banys en planta baixa i primera i la demolició del volum adossat que conté els actuals banys.

La superfície afectada pel projecte és de 1.162 metres quadrats i les actuacions estan dirigides a garantir la seguretat estructural i d’utilització del centre, així com l’acompliment de la normativa contra incendis.

També es dotarà el centre de les mesures d’habitabilitat, és a dir, tant en matèria d’higiene, salut i protecció mediambiental, com de protecció enfront del soroll, estalvi energètic i aïllament tèrmic.

Finalment, el centre es dotarà dels recursos necessaris per garantir la seua funcionalitat en l’àmbit de les tecnologies audiovisuals, de la comunicació i la informació, i la seua accessibilitat, eliminat barreres arquitectòniques.

Comparteix

Icona de pantalla completa