Diari La Veu del País Valencià
Miquel Gil estrena ‘Matèria’ per a celebrar 40 anys de carrera
Europa Press / RedactaVeu / València

Matèria es compon de cançons inèdites que formaran part d’un disc futur, i de versions renovades d’alguns temes més emblemàtics de la seua trajectòria al costat de grups com Al Tall -del que va ser fundador a mitjan anys 70-, com a líder de Terminal Sud (banda de finals dels 80), o com a artista en solitari.

Aquest espectacle és el primer lliurament de tot un seguit d’activitats (llibre, documental, disc) que es donaran a a conéixer en els pròxims mesos i que volen festejar les quatre dècades de carrera professional del músic.

Gil actuarà en format de quartet i estrenarà noves sonoritats, atenent a la voluntat renovadora que sempre ha mostrat el seu treball, sense deixar de banda la seua essència tradicional en les formes del cant. Sobre l’escenari estarà acompanyat d’Abel Garcia, José Maria Reillo i Gusmà Gil.

Aquest concert forma part del Circuit de Música Valenciana organitzat per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb la Unitat de Música de CulturArts-Generalitat.

Miquel Gil és una de les veus més reconegudes de la música mediterrània en valencià. El seu últim disc Per marcianes ha sigut guardonat amb diversos premis per l’aportació en la renovació dels gèneres musicals tradicionals. Com a artista, Miquel Gil ha recuperat i actualitzat una bona part del patrimoni musical, tant de tradició local (albà, malaguenya, Cant d’Estil), com altres estils mediterranis, d’origen italià, francés, grec, algerià, etc.

Miquel Gil – Per marcianes

Comparteix

Icona de pantalla completa