Diari La Veu del País Valencià
Concentració antifeixista aquesta vesprada a Patraix
Leo Part / València

Joves Socialistes de València ha organitzat, junt amb altres associacions i col•lectius ciutadans, una concentració que tindrà lloc aquest dijous 20 de novembre a les 18:00 hores a la plaça de Patraix “com a mostra de repulsa contra aquests grups neonazis que promouen la xenofòbia i l’homofòbia”.

Segons l’organització juvenil, “no podem tolerar” les pràctiques feixistes “en cap aspecte de la nostra vida”, ja siguen camuflades dins d’ONGs que “ajuden famílies espanyoles”, als estadis de futbol o com a bandes de carrer. En aquest sentit recorda que durant els últims mesos, s’ha vist com en diversos barris de València, com Patraix i La Torre, han aparegut una seu i un local d’un grupuscle feixista i xenòfob anomenat “Nueva Reconquista”.

Considerar delicte l’enaltiment del franquisme, feixisme o nazisme

El feixisme, expliquen, és un moviment polític reaccionari “dirigit a destruir qualsevol conquesta social aconseguida pel poble”, perseguint a tota persona que no compartisca el seu model social xenòfob, racista, homòfob i patriarcal, “i convertint els barris en llocs de conflicte enfront del rebuig de la immensa majoria dels seus veïns”.

Des de l’organització juvenil socialista, el seu secretari general, Javier G. Safont, ha recordat que “sempre hem advocat perquè el Codi Penal incloga com a delicte l’enaltiment del franquisme, feixisme o nazisme”, així com que hi haja una “major contundència” a l’hora de considerar com a delicte, “i no com a falta legal”, actituds xenòfobes, homòfobes o racistes, com ja ocorre en alguns països com Letònia o Finlàndia.

Safont ha afegit que en la seua organització ja s’han debatut diferents propostes per tal de prevenir i actuar enfront dels delictes d’odi, com són incrementar els recursos de la fiscalia per a la tutela penal de la igualtat de tracte, establir un protocol d’actuació i registre dels delictes d’odi, formar les forces, cossos de seguretat i judicatura en aquest àmbit, o dur a terme campanyes de sensibilització i denúncia d’aquestes actituds.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa