Diari La Veu del País Valencià
‘Dos països, una mateixa història’, conferència de Miquel Calçada hui a Vila-real
RedactaVeu / Vila-real

I en aquest moment precís de vitalitat social, volem parlar de la connexió històrica dels nostres països en el decurs dels darrers segles. Per aquest motiu, l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real comptarà amb la visita del conferenciant Miquel Calçada i Olivella, comissari de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 per la Generalitat de Catalunya, periodista, empresari de la comunicació i conegut presentador de diversos programes de TV3.

Vila-real ciutat ocupada per les tropes de Felip V, commemorarà el Tricentenari parlant d’aquests fets i de la connexió històrica de Catalunya i el País Valencià en el decurs dels darrers segles.

Socarrats treballa per la ciutat de Vila-real, per la cultura i per la llengua del País Valencià.

El 1706, durant la Guerra de Successió, davant la resistència d’alguns veïns de la vila, partidaris de l’arxiduc Carles d’Àustria, les tropes borbòniques del comte de les Torres d’Alcorrin que des de Sant Mateu intentaven arribar fins a València, ocupada per les tropes de Basset, van assaltar les seues muralles i es va produir un combat amb més de cinc-cents morts entre tots dos bàndols, alhora que l’incendi d’alguns edificis de la vila.

20 de novembre de 2014, a les 19.30 h. Casa dels Mundina, carrer Major Sant Jaume. Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa