‘Dos països, una mateixa història’, conferència de Miquel Calçada hui a Vila-real

A les 19.30 h. Casa dels Mundina. Organitza: Associació Cultural Socarrats

RedactaVeu / Vila-real

I en aquest moment precís de vitalitat social, volem parlar de la connexió històrica dels nostres països en el decurs dels darrers segles. Per aquest motiu, l'Associació Cultural Socarrats de Vila-real comptarà amb la visita del conferenciant Miquel Calçada i Olivella, comissari de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 per la Generalitat de Catalunya, periodista, empresari de la comunicació i conegut presentador de diversos programes de TV3. 

Vila-real ciutat ocupada per les tropes de Felip V, commemorarà el Tricentenari parlant d'aquests fets i de la connexió històrica de Catalunya i el País Valencià en el decurs dels darrers segles.
 
Socarrats treballa per la ciutat de Vila-real, per la cultura i per la llengua del País Valencià.
 
El 1706, durant la Guerra de Successió, davant la resistència d'alguns veïns de la vila, partidaris de l'arxiduc Carles d'Àustria, les tropes borbòniques del comte de les Torres d'Alcorrin que des de Sant Mateu intentaven arribar fins a València, ocupada per les tropes de Basset, van assaltar les seues muralles i es va produir un combat amb més de cinc-cents morts entre tots dos bàndols, alhora que l'incendi d'alguns edificis de la vila. 

20 de novembre de 2014, a les 19.30 h. Casa dels Mundina, carrer Major Sant Jaume. Vila-real.


 

Comentaris

Països Socarrats
8.

Els Països socarrats
https://bracosoberts.wordpress.com/2015/06/20/els-paisos-socarrats/

  • 0
  • 0
Ferran PPCC
7.

Punt per punt assumisc i faig meu el comentari número 2.

  • 3
  • 0
EX MILITANT DEL PSPV València
6.
#5
Això , és molt respectable, però fa més de cincuanta anys que fa que Fuster ens ho va proposar al poble valencià, i el poble valencià no ho ha assumit, només que una xicoteta minoria de valencians, que electoralment està representada per la sucursal d´ERC al PV, ERPV,i que a les darreres eleccions autonòmiques valencianes, no passà del 0´50% de l´electorat valencià.

És una opciò molt minoritaria, que ni el partit nacionalista valencià te assumida , ni reivindica- el Bloc- el partit nacionalista amb més implantació al PV i representació institucional, a les Corts Valencianes, diputacions, Parlament Europeu i al Congrés de diputats de l´estat.
El poble valencià- molt influït per l´anticatalanisme- no assumirà el que reivindiqueu els pancatalanistes valencians, com s´ha pogut demostrar en aquests cincuanta anys, que s´han perdut fent catalanisme i no valencianisme.

T´ho diu un nacionalista valencià , militant històric del PSPV,de la UPV i ara del BLOC.
  • 3
  • 12
Independència i Socialisme València
5.

Jo parle de república confederal en tres país valencià principat i illes balears em realitat per mi és el mateix 2 un ppcc igual que com va dir Fuster dir - nos valencians es la nostra manera de dir - nos catalans quan jo em dic valencià o reivindiquen la valencianitzar per mi és el mateix que dir català o catalanitat

  • 18
  • 0
Raimon València
4.
#1

Si senyor! Aixi és com podrem aconseguir que el poble valencià puga recuperar la consciència nacional perduda, amb un nacionalisme estrictament valencià- com el que reivindicaven els valencianistes republicans- , però catalanòfil, i aliat amb el nacionalisme català en la lluita contra l´opressió nacional castellanoespanyola, i que no tanque la porta a una associació política amb la resta dels Països Catalanoparlants, la Confederació d´estats catalanoparlants.
  • 7
  • 23

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat