Diari La Veu del País Valencià
La Caixa, premiada ‘per destrossar parcs naturals’
RedactaVeu / València

El passat mes de març, un grup d’activistes d’Acció Ecologista-Agró i la plataforma Bosc Viu van protagonitzar una protesta davant de la seu central de La Caixa a la ciutat de València, per a denunciar així el “mal ús” que estava realitzant la Generalitat Valenciana dels diners donats per aquesta entitat bancària “per a presumptament conservar la biodiversitat dels nostres parcs naturals”.

Aleshores, AE-Agró ja va comunicar a La Caixa que “estava subvencionant agressions ambientals” en la Serra Calderona, les Gorges del Cabriel, el Riu Túria i la Serra d’Espadà, on la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient “estava emprant les ajudes d’aquesta entitat bancària per a efectuar intervencions de silvicultura destructiva que estaven arrasant tota la vegetació arbustiva del bosc i desprotegint el valuós sòl dels nostres parcs naturals”.

Precisament per açò, per pagar amb els seus diners aquestes destrosses ambientals, aquest divendres 21, amb motiu dels II Premis Biodiversitat i Societat de la Generalitat Valenciana, la Fundació La Caixa rebrà el guardó al Compromís Empresarial.

Per a la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró, entitat que forma part de la Plataforma Bosc Viu, aquest reconeixement resulta “lamentable”, ja que premia una política d’actuacions “que va en contra de la conservació de la nostra biodiversitat i en contra de la defensa dels nostres parcs naturals”.

Per aquesta raó, AE-Agró es pregunta: “És que ara resulta que eliminar les espècies arbustives dels nostres boscos per a convertir-los en monocultius de pins és una actuació que fomenta la biodiversitat?”

Com ja va transmetre Agró a La Caixa en el seu moment, “no dubtem de la bona voluntat de les seues ajudes econòmiques a l’administració valenciana”, però considera que aquesta entitat financera “hauria de controlar i supervisar on van els seus diners i si realment s’utilitzen per a conservar la nostra biodiversitat o en canvi, com està passant actualment, només serveixen per a subvencionar les destrosses ambientals a les quals ens té acostumada la Conselleria de Medi Ambient”.

Per això, des de la Comissió Forestal d’AE-Agró confien que “en un futur pròxim”, els responsables de la Fundació La Caixa siguen “més cautelosos amb les seues donacions” i “vigilen que s’acomplisquen realment els seus objectius, que en aquest cas eren preservar una biodiversitat, la dels nostres parcs naturals, “que s’ha vist reduïda amb la seua complicitat”.

Per altra banda, des d’AE-Agró feliciten la resta d’organitzacions i entitats que seran guardonades enguany amb motiu dels II Premis Biodiversitat i Societat i recordar que, en la seua primera edició, aquesta organització ecologista va rebre el premi a la Millor Iniciativa de Seguiment i Recuperació d’Espècies pel Projecte Emys.

“Llavors vam aprofitar el lliurament d’aquestos guardons per a criticar les pèssimes polítiques mediambientals de la Conselleria de Medi Ambient. Esperem que enguany també aprofiten aquesta oportunitat els nous premiats. Per desgràcia, ens sobren motius per a fer-ho”, subratlla AE-Agró.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa