Diari La Veu del País Valencià
La ‘Plaça del Llibre’ creix per consolidar una fira editorial en català a València
ACN / València.

El president de l’Associació d’Editors del País Valencià, Jesús Figuerola, ha explicat en declaracions a l’ACN que la iniciativa va sorgir l’any passat amb la idea de fer una fira del llibre en català a València. “Vam veure que a Catalunya anaven per la 32, a les Balears per la 24 i ací no n’havíem fet cap”, ha remarcat Figuerola, qui ha recordat que la proposta naix des de la iniciativa privada de l’AEPV, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el Gremi de Llibrers de València.

Jesús Figuerola ha afegit que després de “l’èxit” de la primera edició, en aquesta segona hi ha més editorials, més llibreries i autors que participen. El president de l’AEPV s’ha mostrat convençut que la iniciativa es consolidarà i ha afegit que la idea és “que cresca més i que es puga comarcalitzar, voldríem veure que això es començara a reproduir en altres capitals del país”.

Figuerola també ha indicat que la ‘Plaça del llibre’ se celebra sempre a l’entorn del 20 de novembre, Dia del llibre en valencià, que commemora la primera edició del ‘Tirant lo Blanc’ de Joanot Martorell l’any 1490.

També en declaracions a l’ACN moments abans de començar l’acte inaugural, la vicepresidenta de l’AELC i presidenta pel País Valencià, Gemma Pasqual, ha assenyalat de la seua banda que la iniciativa té bona salut gràcies a la iniciativa privada i malgrat la manca d’ajuts de les institucions públiques valencianes.

“Tenim més obra que mai, i molt bona, i més editorials, malgrat que no tenim ajuda de la Generalitat Valenciana, ni mitjans en català ni pla de foment de la lectura”, ha lamentat Pasqual, que ha afegit però que “la gent del País Valencià té moltes ganes de llegir i publicar”.

Durant la presentació, s’ha fet lliurament dels primers premis ‘Plaça del Llibre’ als escriptors valencians Joan Francesc Mira i Josep Lozano. La Plaça del Llibre acollirà una desena de presentacions de llibres, activitats infantils, tallers i taules literàries fins diumenge al centre Octubre de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa