Diari La Veu del País Valencià
STEPV i ACPV col·laboraran per promoure l’ús social del valencià
RedactaVeu / València

Intersindical Valenciana (STEPV) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han mantingut una reunió de treball per analitzar la situació lingüística, educativa i social a les comarques valencianes. Aquesta reunió s’emmarca en les reunions que mantenen, de manera periòdica, totes dues organitzacions.

Ambdues organitzacions coincideixen en la necessitat de promoure l’ús del valencià a tots els àmbits socials, “especialment als mitjans de comunicació, a l’ensenyament i a les administracions públiques”. I això, “davant les polítiques antivalencianes del Consell”. En eixe sentit, les dues organitzacions col•laboraran per impulsar campanyes unitàries per fer-ho possible.

Acció Cultural i STEPV consideren que “és necessari que la societat valenciana s’organitze” per exigir al govern que acabe amb una política lingüística “contrària a l’ús i l’ensenyament de la nostra llengua”. Una política que, apunten, “pretén retrocedir l’ensenyament en valencià al sistema educatiu i que ens ha deixat sense mitjans públics en la nostra llengua”.

Foto: PratsiCamps

Suport a la ILP i desbloqueig recepció emissions TV3 i Catalunya Ràdio

Per aquest motiu, exigeixen al govern valencià que done suport a la ILP per una ràdio i televisió públiques valencianes i que desbloquege la recepció de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio.

A més, valoren “negativament “les partides destinades a la promoció del valencià que estan reflexades als Pressupostos de la Generalitat per al 2015 i que consideren “ manifestament insuficients” per impulsar l’ús del valencià a tots els àmbits de la nostra societat.

Malgrat tots aquests entrebancs, ACPV i STEPV són “optimistes per la capacitat d’organització, treball i resposta de la societat valenciana” en la ferma defensa de la nostra llengua que està impedint el retrocés buscat pel Consell. Finalment, les dues organitzacions manifesten la seua voluntat d’intensificar el seu treball conjunt i unitari per avançar en el procés de normalització lingüística al nostre país.

Comparteix

Icona de pantalla completa