Diari La Veu del País Valencià
Els informes de morositat de Gandia destapen un deute superior als 40 milions d’euros
RedactaVeu / Gandia

“Ara que, per fi, hem accedit als informes de morositat ja hem pogut aclarir per quina raó el Govern Municipal havia tardat tant de temps en fer-los públics”. Aquestes són les paraules que ha emprat el regidor del grup municipal del Bloc-Verds: Compromís de Gandia, Facund Puig, per valorar els informes de morositat corresponents al tercer i quart trimestre de 2012. Uns informes que destapen ‘la dolenta gestió’ que el Govern d’Arturo Torró està fent amb el pagament als seus proveïdors.

Convé recordar que aquestos informes reflecteixen la quantitat de factures que deu l’Ajuntament en cada trimestre de l’any i s’han de presentar cada tres mesos al plenari municipal. Els corresponents al tercer i quart trimestre de 2012 s’han fet esperar fins ara, encara que Compromís els va sol·licitar de manera reiterada.

I és que l’informe de morositat del tercer trimestre mostra una xifra realment ‘escandalosa’. Ni més ni menys que 41.404.807 euros és la quantitat que els devia l’Ajuntament a data del 30 de setembre. Segons el grup de l’oposició: “Aquesta xifra deixa en una situació de credibilitat molt delicada el Govern del PP. No debades, el regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, va afirmar per activa i per passiva que l’Ajuntament estava pagant les factures a les empreses que li subministren obres, materials i serveis”.

Quant al quart trimestre, l’informe reflecteix que l’Ajuntament devia més de 22 milions d’euros. Tal i com explica Facund Puig, la xifra no és tan escandalosa com la del trimestre anterior però, “continua mostrant una imatge molt penosa de la solvència de l’Ajuntament de Gandia”.

És per aquest motiu que el Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís denuncia: “Amb aquesta política de no pagar els proveïdors, l’Ajuntament de Gandia està contribuint d’una manera escandalosa a empitjorar la situació econòmica d’una part important d’empreses locals”.

Finalment, Compromís demana al Govern Municipal que no torne a amagar els seus informes de morositat i que els presenten quan acabe cada trimestre. “La ciutadania té dret a conéixer la situació en què es troba el seu Ajuntament i no escoltar només la visió idíl·lica que li vol traslladar el Govern del Partit Popular”, han recordat.

Comparteix

Icona de pantalla completa