'Setmana de lluita' contra la desocupació i la precarietat

Les Marxes de la Dignitat valencianes demanaran 'Pa, sostre i habitatge' durant la setmana del 24 al 29 de novembre
24 novembre 2014 01:00h

EP / València.

Les Marxes per la Dignitat valencianes celebraran del 24 al 29 de novembre la seua 'setmana de lluita' amb concentracions i actes per protestar contra la desocupació, la precarietat o el frau fiscal, i reivindicar la necessitat de serveis públics, que culminarà el dissabte 29 amb una manifestació a la plaça de Sant Agustí.

Així ho han indicat membres del col·lectiu a una concentració realitzada aquest divendres a les portes del Palau de la Generalitat, on han citat com a motius per la mobilització la "desocupació i inactivitat juvenil, la contractació precària i a temps parcial" o "la desigualtat salarial entre homes i dones".

"Volem que vinguen a les marxes perquè ens acompanyen en tot el que necessitem com aturats; el poder s’ha acabat darrere aquests murs", ha assenyalat en referència al Palau de la Generalitat un dels assistents a la concentració.

Així mateix, una de les portaveus de les Marxes per la Dignitat, Lola Gradolí, ha assegurat que les jornades reivindicatives s'han organitzat perquè "estem farts que no se'ns faça cas a la gent aturada, desnonada, als qui no tenen cap mitjà per sobreviure".

Els diferents col·lectius socials que componen aquestes marxes demanaran 'pa, treball, sostre i dignitat' -el seu lema- durant la setmana del 24 al 29 de novembre. "L'objectiu és que tots els col·lectius que estan en lluita, com la PAH, els col·lectius d'aturats, la Plataforma pel Tancament dels CIES, ens recolzem mútuament eixos dies", ha explicat altre dels portaveus de les Marxes per la Dignitat, Rafa Ferrandis.

Fam, CIE I Serveis Públics

Entre els diversos actes programats a partir de dilluns destaquen dues concentracions. La primera, 'Cadires de la fam contra la desocupació i la precarietat', tindrà lloc el dilluns 24 de novembre a la plaça de l'Ajuntament; la segona -dimarts 25 a les 18.00 hores- es durà a terme a les portes del CIE de Sapadors per exigir el tancament del centre, i es desplaçarà fins la manifestació contra la violència de gènere, al Parterre.

Les Marxes per la Dignitat també realitzaran diverses accions a favor dels serveis públics en Educació i Sanitat -el dimecres 26 a les 19.00 hores, a la Conselleria d'Educació- i per una renda bàsica i contra el frau fiscal (el dijous 27 a les 11.00 hores a la plaça de l'Ajuntament).

La setmana conclourà el 29 de novembre amb una manifestació que partirà de la plaça de Sant Agustí a les 18.00 hores i finalitzarà a la Delegació del Govern.

Podeu consultar el calendari de concentracions ací

 
next