Diari La Veu del País Valencià
STEPV i Compromís es reuneixen per analitzar la situació de l’ensenyament valencià
RedactaVeu / València

Una representació del Sindicat formada per Marc Candela, Vicent Maurí i Lola Navarro s’ha reunit amb el diputat de Compromís Josep Maria Panyella per analitzar la situació que travessa l’educació al País Valencià.

Totes dues organitzacions coincideixen en la crítica a les polítiques educatives del govern valencià. Unes polítiques que han suposat una retallada de la plantilla, de les prestacions a les famílies, una involució en l’ensenyament del valencià i un dèficit d’infraestructures educatives.

A més, Compromís i STEPV rebutgen la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) per suposar una invasió de competències en matèria educativa i per potenciar una educació segregadora, elitista, mercantilista i antivalenciana. En eixe sentit, s’aposta per buscar fórmules que impedisquen la seua aplicació als centres docents i un compromís per derogar-la en la propera legislatura.

També defensen un compromís social per l’educació que avance cap una escola com a centre de la societat, una escola oberta, des de l’Educació Infantil fins a la Universitat, on el conjunt de la Comunitat Educativa tinga capacitat de decisió en tots els assumptes que estiguen relacionats amb l’educació.

Finalment, Compromís i STEPV aposten per continuar col•laborant en diverses iniciatives per avançar cap un model d’escola valenciana, pública i de qualitat i per la millora de les condicions laborals de la gent que hi treballa.

Comparteix

Icona de pantalla completa