Diari La Veu del País Valencià
El veïns de Benigembla eviten el tancament de l’única oficina bancària
Leo Part / Benigembla

La unió fa la força i el poble de Benigembla (Marina Alta) així ho ha demostrat en la defensa dels seus interessos davant l’amenaça del tancament de l’única entitat que romania al poble, com així ha ocorregut en desenes de municipis del País Valencià en els darrers anys.

En aquest sentit, els veïns de Benigembla havien advertit que retirarien tots els comptes de Cajamar. Finalment, l’única entitat bancària que subsisteix en aquest municipi de poc més de 500 habitants, romandrà al municipi. Així ho anunciaven a última hora de la vesprada del passat dilluns els veïns en les xarxes socials, “després d’un intens dia de protestes i gestions” que al final van fructificar en un final feliç.

Des de la 10.30 hores del matí del dilluns 24 de novembre, al voltant de 70 persones -segons els mateixos veïns- es van concentrar per oposar-se frontalment al tancament de l’oficina de Cajamar, anunciat per al proper 1 de desembre.
Tot un exemple

L’entitat financera havia decidit traslladar-se a Murla, on l’ajuntament li havia oferit els locals de la cooperativa de forma gratuïta. Els manifestants es van dirigir cap a la sucursal de Cajamar. Al migdia, diversos mitjans de comunicació van tractar de parlar amb l’alcalde de Benigembla, Joan Caselles, del Bloc-Compromís. Segons els va indicar el primer edil, es trobava reunit tractant de solucionar la problemàtica. No obstant això, passades les 21 hores, fonts veïnals asseguraven que “s’havia aconseguit una solució i l’oficina de Cajamar seguirà al municipi”.

L’Ajuntament de Benigembla, davant la pressió dels veïns, havia arribat a l’acord amb Cajamar de llogar una planta baixa propietat d’aquest consistori. Aquesta sucursal bancària porta a Benigembla -amb diferents denominacions- més de 30 anys, ja que va obrir les portes l’any 1983-.

El trasllat de l’oficina bancària haguera representat un “greu perjudici” per als veïns, els quals van advertir que retirarien tots els comptes de l’entitat si es consumava el trasllat de l’única oficina bancària existent al municipi. Afortunadament, i gràcies a la unió i acció conjunta dels benigemblers, no hauran de desplaçar-se fora del municipi per realitzar les seues operacions bancàries, amb el perjudici que això suposa , especialment per a les persones major. Tot un exemple.

Comparteix

Icona de pantalla completa