Diari La Veu del País Valencià
Vicent Moreno: ‘L’escola que volem no respon a rànquings propis de la Fórmula 1’
RedactaVeu / València

Després que la Conselleria d’Educació haja fet públic el rànquing dels 30 “millors” centres en les proves diagnostiques, Escola Valenciana considera que els criteris de d’Educació “no responen a la millora de l’escola que volem els valencians i les valencianes”.

Per contra, segons Escola Valenciana, s’estableix una llista que “no respon a raons d’avaluació pedagògica per a millorar la qualitat educativa valenciana, sinó per a marginar encara més centres educatius que necessiten un suport ferm per part de l’Administració educativa i que no el tenen”.

En aquest sentit, argumenta Escola, dels teòrics 30 “millors” centres, en la primera i la segona posició, els “guanyadors són públics i exclusivament d’ensenyament en valencià”. Del total, 11 centres educatius són de línia en valencià o de doble línia educativa. El 79% dels centres públics del rànquing tenen ensenyament en valencià.

Menys elogis i més solucions

“Podríem agafar aquests resultats per demostrar una vegada més quin és l’ensenyament plurilingüe de qualitat, l’ensenyament en valencià, però no ho farem perquè aquestes proves no serveixen, ja que s’han d’utilitzar criteris per a solucionar problemàtiques i no per a elogiar sense sentit algunes escoles, que de segur també tenen necessitats educatives per a millorar el rendiment de l’alumnat i fer front al fracàs escolar”, apunta Escola Valenciana en el comunicat ‘urgent’ fet públic aquest dimarts.

L’entitat denuncia que “l’escola que volem no respon a rànquings propis de la Fórmula 1” i María José Catalá “continua fent polítiques educatives pomposes en compte de millorar i introduir solucions reals a l’educació valenciana. Els rànquings són propaganda, no política educativa”, valora el president d’Escola Valenciana.

“És per això” que Escola Valenciana presenta l’informe d’avaluació de les proves diagnòstiques de la Conselleria d’Educació en el sistema educatiu valencià fet per una de les institucions acadèmiques independents formada per experts en aquests temes, la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat de València.

“Una vegada més insistim en què l’Administració educativa s’hauria d’assessorar per bons observatoris com són les Unitats per a l’Educació Multilingües de les universitats valencianes”, conclou Vicent Moreno.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa