Diari La Veu del País Valencià
Un regidor de Xàtiva crea una empresa d’anàlisi d’ADN de gossos després de fer-ho obligatori
Toni Cuquerella / www.eldiario.es

Aquesta mesura obligatòria per a tots els propietaris d’animals va ser impulsada pel regidor de Medi ambient de la ciutat, Enrique Perigüell (PP), i en la qual l’ajuntament també anunciava que subvencionarà aquesta anàlisi obligatòria per a facilitar la identificació. Casualment el mateix regidor del PP va crear l’empresa ADNCanino SL el 30 d’octubre, quasi un mes abans que s’engegue el pla que fa un any que es promociona i relacionada amb aquest sector.

Segons el BORME (Butlletí Oficial del Registre Mercantil) l’empresa té com a soci únic al mateix Enrique Perigüell, que ha constituït l’empresa amb un capital de 3.000 euros, i l’objecte social de l’empresa consisteix en la “elaboració de censos d’ADN d’animals per al seu control de femta per part d’organismes oficials”, així com altres activitats de gestió per a la identificació genètica dels residus dels animals.

A dia de hui s’han censat al voltant de 2.400 mascotes en la ciutat, animals als quals un veterinari els havia d’extraure una mostra i aquesta s’enviava a l’empresa NBT (New Bio Technic) que ha confeccionat la base de dades dels animals, i que analitzarà la femta que li faça arribar l’ajuntament per a identificar al gos que l’ha expulsat, i per tant el propietari infractor.

En aquest procediment encara hi ha un buit que ha impedit que s’engegue el pla: qui serà el responsable de la recollida dels excrements. En aquest punt seria on entraria l’empresa de Perigüell, i tot apuntaria al fet que ADNCanino seria l’encarregada d’arreplegar i tramitar aquesta femta a l’empresa que ha d’identificar el propietari irresponsable. cal recordar que precisament sobre aquest servei de recollida va ser qüestionat el regidor pels grups de l’oposició, punt que va evitar concretar en tot moment.

No és la primera vegada que el mateix regidor es veu embolicat en vinculacions empresarials amb l’ajuntament. Així cal recordar que una germana seua va obtenir la concessió de la gestió de la cafeteria d’un centre públic rural durant les passades vacances de Setmana Santa, concessió que va obtenir sense concurs previ i verbalment, com va reconèixer el mateix Perigüell en un ple municipal, i després de rescindir-se el contracte amb l’anterior concessionari.

Aquests últims dies el mateix alcalde de Xàtiva, Alfoso Rus, també ha estat observat per la connivència empresarial amb les administracions després de denunciar El Mundo que hauria “arreglat” amb un empresari amic el pla de renovació d’il·luminació que impulsa la Diputació de València (presidida per Rus) per a beneficiar aquest empresari productor de les bombetes LED que se subvencionaven.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa