El Xúquer es queda quasi sense aigua prop de la seua desembocadura

Xúquer Viu fa públiques unes fotografies corresponents a l’Assut de Cullera, fetes aquest dimecres, on el nivell de l’aigua es situa 55 centímetres per davall del nivell de la presa
26 novembre 2014 01:00h
RedactaVeu / Sueca

Xúquer Viu ha difós aquest dimecres 26 de novembre unes instantànies que evidencien un lamentable rècord del nivell de les aigues del riu a tan sols 14 quilòmetres de la seua desembocadura a Cullera.

En concret, les fotografies s’han pres aquest mateix matí a l’Assut de Cullera, situat entre les localitats de Sueca i Fortaleny (Ribera Baixa), i mostren que el nivell de les aigues del riu més cabdalós del País Valencià es situa 55 centímetres per davall d’aquest assut, la qual cosa suposa “un veritable –i lamentable-rècord”, segons l’entitat ecologista.
 

En el comunicat que acompanya les fotografies adjuntes a aquestes línies, Xúquer Viu denuncia que “mentrestant, uns i altres comercien per deixar el riu sense aigua per a dur-la a Alacant”.
 Pel que fa als responsables d’aquest fet, Xúquer Viu apunta a “un bon grapat d'organitzacions amb interessos econòmics i polítics”, per la qual cosa finalitza la nota preguntant-se: “Quin futur li espera al Xúquer i a l'Albufera? Desastrós!”.
 

 
 

 
next