Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV fa públics els seus comptes
Redactaveu / València

El Consell Confederal de CCOO PV, màxim òrgan entre congressos, ha aprovat amb 84 vots a favor i 3 abstencions, el compte de resultats de 2013 que prèviament ha sigut auditada per l’empresa Auditors 5.

El secretari de Finances, Joan Calatayud va presentar l’evolució des del 2010, en la qual es mostrava un descens en els ingressos de més de nou milions d’euros.

Pla de racionalització

Per a pal•liar aquest minvament gradual tan acusat, el sindicat subratlla que porta cinc anys desenvolupant un pla de racionalització “amb el qual s’ha aconseguit reduir la despesa en totes les partides”.

Les pèrdues de 2013 ascendeixen a 1.049.321,59€, amb la qual cosa sumen dos exercicis seguits de desquadrament en els comptes del sindicat. Les principals despeses segueixen sent les de personal, que suposen 8.619.770,80€, encara que han baixat perquè es compta amb 45 sindicalistes menys, per la retallada dels salaris del personal sindicalista en un 10%, l’ERO de suspensió del personal laboral, les baixes voluntàries i les prejubilacions. També hi ha hagut una forta reducció en dietes i lloguers, segons el sindicat.

L’afiliació representa el 46% dels ingressos i les subvencions un 1,55%

Del compte de resultats es pot extraure que l’afiliació representa el 46,23% dels ingressos, la qual cosa sumat a l’obtingut pels serveis del sindicat i les transferències internes, eleven al 67,03% els recursos propis. Per contra, les subvencions directes de l’Administració per representació sindical, solament suposen un 1,55%. Els convenis finalistes (22,09%) es destinen a programes d’informació a treballadors i treballadores, de prevenció de riscos laborals, campanyes i assessorament per a col•lectius més vulnerables com joventut, immigració, discapacitat, dependència o cap a les dones o estudis sobre la situació econòmica al País Valencià. També inclouen els plans de formació que es desenvolupen a través de FOREM PV, la fundació sense ànim de lucre del sindicat.

Pla d’Optimització per intensificar la reducció iniciada en 2010

L’avanç de 2014 estima uns 450.000 euros de pèrdues, per la qual cosa es porta un any treballant en un nou pla d’optimització amb el qual s’intensifica la reducció iniciada en 2010. Va ser el passat dimarts, en la reunió del Consell Confederal, on es va aprovar, amb 8 vots en contra, 13 abstencions i 63 a favor, l’Acord de Finançament Interconfederal pel qual el sindicat es compromet a minvar en 1,25 milions d’euros el pressupost per a 2015.

Açò, segons les mateixes fonts, tindrà repercussions en el tancament de seus, en despeses de manteniment, serveis exteriors i la disminució de la partida de personal. Una vegada reduïdes les despeses, es distribuiran de manera solidària en tres parts: els territoris, les federacions i la confederació del País Valencià.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa