Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Què ens passa, valencians!?
RedactaVeu / València

El documental Què ens passa valencians!? dirigit per David Valls en què L’Alina Moser recorre a colp de pedal diversos indrets del País Valencià per conéixer la situació lingüística del valencià, i on s’evidencia que el digital La Veu, que va donar suport des d’un primer moment a aquest treball audiovisual, és un dels escassos mitjans de comunicació íntegrament en valencià per a tot el territori del País Valencià, ja es pot veure complet a Internet.

Durant aquest treball audiovisual de 61 minuts de duració, el rodatge del qual es va iniciar el passat més de març i amb gran èxit, l’Alina s’interessa, a més de per saber quins mitjans de comunicació trobem escrits en valencià, de la situació de la llengua a l’escola i la cultura, o de si el valencià és la mateixa llengua que el català…

Per tal de donar resposta a aquestes qüestions, la jove alemanya fa un periple en bicicleta de Nord a Sud del País Valencià. Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre moltes altres, són algunes de les poblacions que visita Alina per parlar tant amb la gent que es va trobant com amb altres persones amb qui ja ha quedat prèviament, com el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany, el president d’Escola Valenciana Vicent Moreno, i el coordinador i el director de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino i Xavier Pérez, respectivament.

Després que s’estrenara Què ens passa, Valencians!? a València el 25 d’abril d’enguany, el documental s’ha presentat, entre molts altres llocs, a Perpinyà, Barcelona, Andorra, Castelló de la Ribera, a diversos llocs de València, Ontinyent, Elx i Alacant.

Si bé les presentacions no s’han acabat, els seus promotors consideren que “ja és hora d’obrir-lo al públic general perquè tothom el puga veure” ja que “el nostre objectiu és el de difondre l’estat de la llengua i esperem que aquest documental hi ajude”.

>

Què ens passa valencians!? és la segona part de la trilogia que vol conéixer la situació de la nostra llengua arreu dels territoris de parla catalana. Té una durada d’una hora i està dirigida per David Valls, protagonitzada per Alina Moser i realitzada per Zeba Produccions.

Són bojos, aquests catalans!?
El primer documental, Són bojos, aquests catalans!?, ha estat vist per més de 100.000 persones a través d’Internet. Actualment es pot trobar en català, castellà, anglès, alemany, frisó i polonès ací:
>

Comparteix

Icona de pantalla completa