Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix la documentació del Provincial sobre els projectes a Perú i Guinea

RedactaVeu / València

La portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha demanat aquest divendres, dia 29 de novembre, al nou gerent del Consorci Hospital General Universitari de València, José Manuel Iranzo, que “ens done accés sense cap restricció a la documentació pública que se’ns ha negat sobre els projectes en Perú i Guinea Equatorial que estan sent investigats per la justícia”.

La diputada d’EUPV ha acusat la Conselleria de Sanitat d’estar “negant-nos informació pública clau per a entendre la presumpta trama de corrupció” i ha demanat “concretament la relació de viatges a l’estranger pagats per la Fundació”.

La portaveu adjunta en les Corts Valencianes ha demanat al conseller de Sanitat, Manuel Llombart, una explicació sobre la dimissió del gerent del CHGUV: “Encara a dia de hui, el Consell no ha explicat perquè ha dimitit Sergio Blasco. Caldrà que expliquen si l’han forçat a dimitir després de les noves revelacions d’Esquerra Unida sobre Guinea Equatorial o si ha marxat per voluntat pròpia”, ha afegit López Barceló, qui ha valorat l’actuació del conseller Llombart en aquest assumpte “irresponsable i temerària”.

A més a més, la diputada d’esquerres ha anunciat que ampliarà les sol•licituds d’informació per a obtenir la relació completa de factures pagades per la Fundació per als projectes en Guinea Equatorial.

“Si se’ns nega tota aquesta informació, semblarà que se’ns està ocultant alguna cosa”, ha assegurat López Barceló, qui també ha assenyalat que “encara estem esperant les conclusions del Consell sobre aquest assumpte que tant els preocupava segons les declaracions de la consellera Català”.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa