Diari La Veu del País Valencià
Intenten manipular testimonis del cas Nóos

Europa Press / València.

Patrons de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB) han desvetlat que des de la Sotsdirecció d’aquest organisme els van convocar a dues reunions prèvies als seus testificals pels València Summit, investigades en el cas Nóos, per a preparar les seues declaracions. Una de les patrones ha assenyalat que en la primera d’elles va estar present el vicealcalde de València i president del Patronat, Alfonso Grau, imputat en el procediment.

Així ho han posat de manifest els lletrats de l’acció popular, Sandra Gómez (PSPV) i Virginia López, després de concloure les testificals dels patrons de la fundació que des d’aquest divendres han desfilat per la Ciutat de la Justícia de València, fins on s’ha desplaçat el jutge José Castro, després de sol·licitar-ho Grau en ser reimputat per l’Audiència de Palma.

Aquests patrons ja van prestar declaració com a testimonis el passat mes d’abril per les tres edicions dels València Summit dels anys 2004, 2005 i 2006, per l’organització dels quals l’Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin, va percebre 3,6 milions d’euros, tot i que només en va fer servir 910.600.

En la primera declaració, la majoria de patrons van coincidir que no recordaven pràcticament res dels València Summit i en què tot els venia donat des de la presidència de la fundació que ostentava Alfonso Grau.

Després de la reimputació del vicealcalde, aquests testimonis han tornat a ser citats per declarar, i aquest dissabte s’ha produït una “sorpresa” després que un d’ells haja revelat que tant per a aquesta declaració com per a l’anterior, del mes d’abril, des de la Sotsdirecció de la Fundació se’ls va convocar a una reunió per a presumptament preparar els seus testimonis.

Comparteix

Icona de pantalla completa