Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia nous portaveus d'Iniciativa

Mónica Oltra: ‘La primera mesura que ha de posar en marxa el nou govern de la Generalitat és un pla de xoc contra la pobresa.
29 novembre 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

Iniciativa del Poble Valencià ha celebrat hui a València el seu IV Congrés en què ha renovat els seus òrgans de direcció, entre ells el de portaveus del partit, màxim càrrec de representació del partit. La militància ha triat un equip de tres coportaveus format per Mireia Mollà, diputada a les Corts, Miquel Real, membre de l'Executiva, i Paco Garcia, regidor a Llíria, que repeteix com a coportaveu.

Així mateix, Iniciativa ha renovat hui els membres de la seua Mesa Nacional, l'òrgan de direcció del partit entre congressos, que són triats en representació dels col·lectius locals de la formació ecosocialista. Els militants d'Iniciativa han debatut i aprovat també en el Congrés la ponència política i la programàtica de la formació.

La portaveu de Compromís i militant d'Iniciativa, Mònica Oltra, ha realitzat a l'inici del Congrés una intervenció per analitzar la situació política i assenyalar els reptes que la societat valenciana encara en el temps de canvi que s'acosten. Segons Oltra “la primera mesura que ha de posar en marxa el nou govern de la Generalitat és un pla de xoc contra la pobresa que permeta que en casa de tots puga entrar la felicitat”.

“A més de l'emergència social, patim també una emergència democràtica, necessitem un pla de xoc contra els corruptes, necessitem reivindicar la política com a eina per a posar límit al poder”.

Oltra ha plantejat també la conveniència d'aplicar polítiques que pensen en el llarg termini, com la defensa dels serveis públics, “la nostra sanitat no pot ser el negoci d'uns quants, la nostra educació no pot ser l'assignatura pendent sense la inversió que necessita, abocant el nostre poble a perdre el futur, i no podem mantindre la justícia sense mitjans, a mida dels corruptes, que poden dilatar processos i demanar nul·litats i prescripcions, nosaltres volem una justícia a mida de la gent i de la igualtat”.
 
Oltra s'ha referit també a les dificultats en l'aprovació del reglament de primàries de Compromís, que ha qualificat com una ensopegada, de la qual han après a alçar-se, convençuda que la setmana que ve la coalició ratificarà el reglament i posarà en marxa les seues primàries. “El que estem construint -ha afirmat Oltra en referència a Compromís- és un projecte inèdit en el nostre entorn polític i tal volta per això tinga més dificultats. Compromís és tecnologia política punta i està basat en un principi fonamental que és l'horitzontalitat, no hi ha cap projecte polític en el nostre entorn com el nostre”.
 
En la inuguració del Congrés han intervingut a mode de salutació els també portaveus de Compromís, Enric Morera, Julià Àlvaro i Joan Ribó, així com els diputats al Congrés i l'Europarlament, Joan Baldoví i Jordi Sebastià. També han intervingut representants de sindicats i entitats de la societat civil valenciana com UGT, CCOO, Intersindical, Escola Valenciana, ACPV, la Unió de Llauradors i Ramaders i d'altres formacions polítiques com Iniciativa per Catalunya-Verds, Iniciativa-Verds de Mallorca, la Chunta Aragonesista i Esquerra Republicana. 
next