Diari La Veu del País Valencià
Punt i seguit a la ‘Setmana de lluita’

Europa Press / València.

Les Marxes de la Dignitat han recorregut aquest dissabte els carrers del centre de València en una manifestació que posa fi a la seua ‘Setmana de lluita’, encara que consideren que “açò no acaba ací”, ja que “si tot segueix igual, seguiran en el carrer”.

Així s’ha pronunciat un dels portaveus de les Marxes, Rafa Ferrandis, en declaracions a Europa Press abans que començara la manifestació convocada a les 18.00 hores en la plaça de Sant Agustí per arribar a les portes de la seu de Delegació de Govern en el carrer Colón. Ferrandis ha assenyalat que reclamen, com en anteriors ocasions, “pa, sostre, treball i dignitat”, a pesar que la dignitat “no és una reclamació, és una cosa que tenim”.

També ha comentat que les Marxes “són una suma de col·lectius” que reivindiquen “el que demana la PAH i les plataformes d’aturats”, per la qual cosa estan “en contra dels desnonaments i del terrorisme patriarcal”, i a favor de la renda bàsica i de totes les reclamacions de la resta de col·lectius.

Al crit de “que no, que no, que no volem pagar el deute amb la salut i l’educació”, “sí que es pot”, “açò ens passa per un govern fatxa” o “en les pròximes eleccions, els trenquem els calçons”, diverses organitzacions han mostrat el seu descontentament davant l’actual situació sociopolítica i econòmica.

La qualitat de lluita

Ferrandis ha valorat positivament les accions dutes a terme durant aquesta ‘Setmana de lluita’ perquè els col·lectius s’han posat en contacte i ha augmentat l’afluència a les concentracions que es realitzen setmanalment. A més, “la repercussió mediàtica ha sigut gran”, ha celebrat.

De fet, en ‘Les cadires de la fam’, que es reuneixen els dilluns, l’afluència ha passat d’entre 20 i 30 persones a quasi 100, segons el portaveu, qui ha indicat que també donen suport a les reivindicacions de la Plataforma del tancament del CIE de Sapadors.

Ferrandis ha insistit que, més enllà dels números, “és important mesurar la qualitat”, perquè consideren que “la lluita no acaba ací”, ja que no volen demostrar que en són “1.000, 5.000 o 10.000 persones”, sinó que el que pretenen realment “és que canvien les coses, així que mentre tot seguisca igual, seguirem en el carrer lluitant pel que creiem just i pels nostres drets”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa