Diari La Veu del País Valencià
Interior equipara els neonazis amb la manifestació del 9 d’octubre

RedactaVeu / Madrid.

El Govern estatal ha respost al diputat d’EUPV-Els Verds, Ricardo Sixto, sobre la proliferació de simbologia nazi durant el matí del 9 d’octubre equiparant els ultres amb la manifestació legal i pacífica de la vesprada.

Per a Sixto “resulta molt preocupant que el Ministeri de l’Interior equipare una manifestació convocada per partits polítics, sindicats i associacions com Escola Valenciana amb un grupuscle neonazi que portava simbologia il·legal i que va amenaçar els ciutadans”. A més, el diputat d’esquerres ha lamentat la “poca contundència de l’actuació policial” i la “poca concreció de les mesures policials contra aquest lamentable espectacle”. Sixto ha recordat que “en Alemanya i altres països de la Unió Europea, els neonazis haurien acabat al calabós”.

La resposta assegura que “un cop conclosa la situació de risc, es va poder identificar a la majoria dels assistents a aquesta manifestació extremista, amb la fi d’adoptar una valoració sobre la comissió d’il·lícits penals que pogueren ser comunicats al Ministeri Fiscal”. Amb la qual cosa, segons explica Sixto, “el Ministeri de l’Interior ni tan sols pot explicitar el nombre de persones identificades ni els delictes
que haurien comés”.
A més, l’executiu estatal indica que “la prioritat absoluta, en tot moment, fou evitar, a tota costa, que es produïren conflictes greus, derivats de possibles enfrontaments entre grups radicals d’ideologia oposada, que es trobaven molt pròximes”. “Si el Govern considera que un partit polític legal i pacífic és un grup radical disposat a l’enfrontament, és que al Ministeri de l’Interior hi ha un greu problema”, conclou Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa