Diari La Veu del País Valencià
Helga Schmidt va gastar 390.000 € en dietes i viatges ‘emparats’ pel Consell
RedactaVeu / València

López Barceló, en roda de premsa juntament amb el portaveu d’EUPV, Ignacio Blanco, ha explicat que aquestes dades provenen de la documentació que van sol·licitar al Consell en relació a les despeses en el Palau de les Arts. En aquest punt, ha assenyalat que “el més denunciable és que són legals”, per la qual cosa la denúncia que realitzen no és per irregularitats, sinó que es tracta d’una “valoració ètica”.

En la relació de despeses, la diputada d’EUPV ha explicat que en algunes factures s’explica el concepte de les mateixes, però que en unes altres només figura el nombre d’expedient. D’entre les que estan explicades, la formació d’EUPV ha realitzat una anàlisi a manera d’exemple dels desemborsaments en hotels de cinc estels i avions de l’any 2006, en el qual Schmidt va passar a l’administració pública un desemborsament de 52.716,11 euros.

Així, consten factures de 4.803,91 euros per cinc nits -no consecutives- en l’Hotel Four Seasons de Milà; 1.456,2 euros per dues nits en l’Hotel Mandarín Oriental de Munich; 2.637,20 euros per quatre dies en l’Hotel Plaza Athénee de París; 1.725,33 euros per dues nits en l’Hotel Westin Excelsior de Florència; 1.479,14 euros en l’Hotel The Berkeley de Londres; 1.214,46 euros per dues nits en l’Hotel Ritz de Madrid, o 766,70 euros per una nit en l’Hotel de L’Europe d’Amsterdam. A més, aqueix any els vols van ascendir a 33.464,33 euros, a una mitjana de 517,58 euros el trajecte.

D’altra banda, en una de les factures revelades per EUPV, s’indica que la intendent del Palau de les Arts es va instal·lar en l’habitació 427 de l’Hotel Plaza Athénee de Paris dues nits en les quals va carregar a l’habitació un total de 45 euros de despesa en consumicions del minibar.

Recollida de documentació

En la seua intervenció, el portaveu d’EUPV, Ignacio Blanco, ha criticat que en la passada sessió de control al president de la Generalitat, Alberto Fabra, els acusara de no haver anat a per la documentació “tot i que la portem estudiant des de fa un mes”. Al seu judici, aquest “error” ve donat perquè estan “nerviosos”.

En aquest sentit, ha apuntat que al llarg de la legislatura els cinc diputats d’EUPV han realitzat prop de 2.000 peticions de documentació i en 400 ocasions han hagut d’anar ells a les seus públiques a arreplegar-la.

D’altra banda, a les preguntes dels mitjans de si caldria destituir la intendent del Palau de les Arts, la parlamentària Esther López ha apuntat que a qui caldria “reprovar primer” és al president de la Generalitat que va permetre aquestes despeses i també als consellers de Cultura corresponents.”

L’agressivitat de Fabra quan Esquerra Unida denuncia l’opacitat del Consell
>

Comparteix

Icona de pantalla completa