Diari La Veu del País Valencià
Zapatero reconeix que el PV ha sigut ‘històricament’ dels pitjors finançats
RedactaVeu / EP / València

José Luis Rodríguez Zapatero, en una entrevista al setmanari El Temps, realitzada per Víctor Maceda, també columnista de La Veu, s’ha mostrat “convençut” que el nou model de finançament serà “més avantatjós” per a l’autonomia valenciana si “s’afinen” els criteris a aplicar “perquè no isquen pitjor parades les comunitats que tenen una densitat de població elevada, jove i amb poc territori”.

Respecte a les infraestructures, l’exdirigent socialista ha assenyalat que, segons un informe recent, l’Estat espanyol és “el tercer o quart país del món amb millors infraestructures”. Sobre aquest tema, ha subratllat que “s’ha fet molta inversió en Alta Velocitat, en autovies i en ports”.

Així, ha manifestat que el Corredor Mediterrani el va incorporar el ministre socialista José Blanco “en el bloc de grans infraestructures a financeres per part de la Unió Europea”. No obstant açò, i respecte al Corredor Central, ha reconegut que “la tradició pesa i molt”.

“Espanya sempre ha tingut un esquema d’infraestructures radial”, ha dit sobre aquest tema, encara que, en qualsevol cas, ha assenyalat: “No crec que hi haguera una voluntat política de fer-ho passar tot per Madrid”.

Preguntat per la línia d’AVE València-Madrid que es va inaugurar després de la que uneix la capital estatal amb Valladolid, Rodríguez Zapatero ha dit que “només tres anys més tard”. Ha destacat que “com a capital econòmica, València podia haver tingut l’AVE abans”, però ha indicat que s’ha de tenir en compte que “la planificació de l’Alta Velocitat es va dissenyar l’any 1997, aproximadament”.

Zapatero en un acte en València fa una setmana

En matèria d’aigua, i inquirit per les crítiques dels ‘populars’ del País Valencià, l’expresident ha subratllat: “Els líders del PP valencià es van ocupar de mi a fons, va ser molt meritori”, ha bromejat, però ha assegurat que el pas del temps ha permés que no els guarde “gens de rancor”, perquè “he entrat en el terreny de la filosofia relativista” i només conserva “la ironia, la contingència i la solidaritat”.

Segons Zapatero, durant els quasi huit anys que va estar en el Govern, al País Valencià no hi havia “problemes de subministrament”. “L’aigua era un argument” i “de molt d’èxit”, però “problemes no hi havia”, ha manifestat. Així mateix, ha assegurat que “la finalitat prioritària” de les dessaladores era obtenir aigua per a l’agricultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa