Diari La Veu del País Valencià
Banyeres destina 10 euros del pressupost a agricultura
El grup municipal de Compromís per Banyeres de Mariola ha criticat que el Govern municipal del Partit Popular destine una partida de 10 euros a la regidoria d’Agricultura.

Per a aquest partit, deixar sense diners la regidoria “no només demostra un menyspreu manifest a aquest sector tradicional d’on depén, entre d’altres coses, la producció de l’oli, ja que també comporta no invertir res en el manteniment de la xarxa de regadiu de Banyeres de Mariola”.

Segons Compromís, amb els 10 euros pressupostats pel Govern no es pot fer cap tasca de conservació de la Sèquia Major del Reg que porta molts anys abandonada per part de l’Ajuntament i es troba molt deteriorada. Prova d’això és el trencament d’un fragment l’any passat.

Compromís defensa la preservació, “encara que siga mínima”, dels sectors tradicionals en una època molt difícil pel que fa a l’economia.

“No es pot menysprear cap sector on qualsevol aportació a l’economia local és necessària i benvinguda per al bé comú de Banyeres de Mariola, siga del sector industrial, agrari, turístic o de serveis”, segons Compromís.

Encara que el sector industrial és molt important i majoritari a Banyeres de Mariola, aquest partit no entén com es pot tenir el gest de destinar 10 euros a Agricultura quan el total del pressupost municipal puja a 6.630.000 euros.

Aquesta ha estat una de les raons per les quals Compromís ha votat en contra dels pressupostos municipals, però no ha estat l’únic motiu. Compromís també està en contra que la partida d’ajudes a l’escolarització no tinga cap assignació i s’haja consignat en zero euros, mentre que els diners destinats a les indemnitzacions als membres de la corporació es mantenen inalterats en 90.750 euros.

Per a Compromís, “no es pot demanar a la població que faça un esforç assumint retallades en els serveis, mentre que les persones que formen el Govern municipal no s’apliquen la mateixa la disciplina”.

Comparteix

Icona de pantalla completa