Oltra: 'Rajoy ha de respondre si vol un delegat del govern esguitat per la corrupció'

La diputada de Compromís considera que el ‘cas Taroncher’, que jutja presumptes delictes de prevaricació i malversació per part de Serafín Castellano, qui va fraccionar contractes “per tal d’afavorir un amic”, “afecta directament” al Govern central i, per tant, “Rajoy hauria de prendre cartes en l’assumpte”.
2 desembre 2014 01:00h
Redacta Veu / València

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit aquest dimarts a la reapertura del cas Taroncher per part de l’Audiència Provincial de València, que insta a investigar els contractes que l’actual Delegat del Govern, Serafín Castellano, adjudicà quan era conseller a un empresari amic seu.
 
Segons ha assenyalat Oltra, “l’Audiència diu que podem estar davant de delictes de prevaricació i malversació comesos presumptament pel delegat del govern al nostre territori. Per tant, afecta directament el govern d’Espanya i, en conseqüència, el president del govern Mariano Rajoy hauria de prendre cartes en l’assumpte”.
 

Serafín Castellano, Foto: ACN 
 
Una taca d’oli “que s’estén per damunt de tot el PP”
 
Per a la diputada de la coalició nacionalista i ecologista, la corrupció en el PP “és com una taca d’oli que s’estén per damunt de tot el partit i Rajoy actua com si la cosa no anara amb ell”.
 
Segons Oltra, el cas de Castellano “no afecta només al PP del País Valencià, afecta directament al delegat del govern que Rajoy ha nomenat, qui presumptament ha realitzat un fraccionament de contractes per afavorir un amic”.
 
 
En aquest assumpte, segons la parlamentaria, “el que s’imposa” és “que el govern d’Espanya prenga mesures” perquè han de contestar “si volen tindre un delegat del govern que està esguitat per la corrupció” i que será investigat per la justícia.
 
 

next