Diari La Veu del País Valencià
Cotino nega haver afavorit la trama Gürtel en la visita del Papa
ACN / València

Juan Cotino ha declarat en el marc de la peça número 4 de la part del ‘cas Gürtel’ que s’instrueix al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Cotino es troba imputat en la investigació per presumptes irregularitats en la contractació de Ràdio Televisió Valenciana amb la constructora Teconsa (de l’entramat d’empreses Gürtel) per al subministrament de pantalles de vídeo, so i megafonia en la Trobada Mundial de les Famílies que va presidir el Papa Benet XVI a València l’any 2006. El contracte és de 7,3 milions d’euros.

A la seva arribada al Palau de Justícia de València, Juan Cotino ha estat fortament increpat per un grup d’extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana. Cotino ha hagut de ser protegit per la policia espanyola entre crits de “lladre”, “corrupte” o “Cotino a l’infern”. Els crits s’han repetit a l’eixida de l’expresident del parlament valencià i mentre atenia els mitjans de comunicació. 



Juan Cotino ha explicat als periodistes que tan sols ha contestat el fiscal i el president de la sala, seguint l’assessorament del seu advocat. L’exconseller i vicepresident tercer del govern de Camps ha reconegut que va treballar de manera “molt estreta” amb l’arquebisbe per organitzar la visita del Papa i que ja ho va fer en l’anterior visita de l’any 1982. “He col·laborat estretament sempre que l’església m’ho ha demanat com a catòlic i és el que vaig fer”, ha dit. 



Cotino ha afegit, però, que “mai he rebut cap jaqueta ni res per l’estil” per part de la trama Gürtel i que si li n’hagueren regalat “l’haguera rifat entre els funcionaris, com sempre he fet”.



Sobre l’informe de la Unitat policial de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que apunta que Cotino és “element nuclear” en les adjudicacions a la trama amb reunions amb membres de la Gürtel, l’expresident del parlament valencià ha dit que “no són veritat” i ha recordat que va interposar un recurs contra els policies. “No m’he reunit en la vida amb Pablo Crespo”, ha dit i ha assegurat que “amb la trama Gürtel, no he contractat mai res en cap conselleria”. 



“L’informe de la UDEF el vaig denunciar perquè no era veritat, feia unes interpretacions que no són certes, com una reunió amb Álvaro Pérez en la qual no he estat mai a la vida, no el conec, mai m’he reunit amb ell i per això el vaig denunciar”, ha continuat. 



En relació amb els encàrrecs de l’arquebisbe previs a la visita del Papa, Juan Cotino ha dit que es limitaven a “anar a Roma, reunir-me amb autoritats…” però que mai cap tracte amb Ràdio Televisió Valenciana. 


Preguntat sobre la seva explicació sobre per què els diners acaben en empreses de la trama Gürtel, l’exconseller ha dit que li sembla malament que els diners públics “acaben en aquesta trama o en qualsevol altra. Si algú ha comès un delicte, que el busquen, que el jutgen i que el condemnen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa