Diari La Veu del País Valencià
Compromís espera un sí massiu al reglament de Primàries

Xavier Pérez / València

Hui és un dels dies claus per al futur de la coalició Compromís. Aquesta nit conclou el termini per a votar de forma telemàtica, per part dels representants del Consell General, el reglament de Primàries que no va eixir aprovat al no aconseguir-se els dos terços favorables en la reunió de la Petxina el 22 de novembre.

Després de diversos dies frenètics de negociacions entre els diferents corrents de la coalició nacionalista, es va apostar per una “segona volta” de votació, ara telemàtica, que començà ahir.

Tot indica que aquest reglament eixirà endavant de forma massiva, i aquest pronòstic es pot comprovar a les xarxes socials, on els principals líders i càrrecs de la coalició han llançat missatges a favor del sí.

Així, per exemple, Enric Morera al seu twitter llança missatges com “Ja he votat Reg. Primàries #SíCompromís per reintroduir la decència en la vida pública i fer fora aquesta banda ” (es refereix a l’entrada en presó de Carlos Fabra).

Cal recordar que el dissabte 22 de novembre, quan per 4 vots no es van aconseguir els 2/3 requerits per aprovar el Reglament, s’ha passat “de la decepció a encarrilar un debat democràtic. Hem estat capaços de millorar Compromís”, segons fonts de la coalició.

El divendres 28, l’Executiva de Compromís va aprovar el Reglament, amb les aportacions fruit del consens, i també el nou cronograma de les primàries i el sistema de votació telemàtica.

En declaracions a La Veu, Enric Morera ha demanat “un sí gran i rotund, un sí per a Compromís, l’instrument més important que té el valencianisme polític per a fer possible la vertebració del País Valencià. Hem de cercar el consens majoritari, després del que va ocórrer en La Petxina”.

Recordar que la coalició ha passat moments d’alta temperatura, però que amb habilitat integradora, generositat i l’esforç de diferents persones, corrents i col·lectius han salvat aquest projecte “tan il·lusionant per a molta gent”, i en aquestes negociacions l’aportació d’Enric Morera ha sigut molt positiva.

Després de l’aprovació del reglament, comença una cursa per a enllestir les llistes per a les autonòmiques i per a saber qui serà el candidat/a a la Presidència de la Generalitat. Per una banda, Mònica Oltra, d’IPV, ja ha manifestat la seua voluntat de presentar-se. Sols falta la incògnita d’Enric Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa