Toni Cantó visita l’AVL després de dir que català i valencià són llengües diferents

El diputat d'UPyD per València, Toni Cantó, va visitar l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per conéixer el funcionament i el treball normatiu de la institució, a la qual va mostrar el seu suport
3 desembre 2014 01:00h

RedactaVeu / València

El diputat d'Unión Progreso y Democracia (UPyD) per València i candidat a la Generalitat, Toni Cantó, va visitar el passat dilluns l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) després d’unes polèmiques i recents declaracions en què va manifestar que “valencià i català són dues llengües diferents”.

Durant la visita, l’exactor valencià i cap de llista per UPyD a la Presidència de la Generalitat Valenciana, es va entrevistar amb el president de l'ens normatiu, Ramon Ferrer, i amb la secretària, Verònica Cantó. Segons han informat fonts de l’AVL, el polític valencià “ha volgut conéixer de primera mà el funcionament i el treball normatiu de la institució”. Durant la visita i segons les mateixes fonts, Toni Cantó va mostrar el seu suport a l'AVL.
 

Polèmiques declaracions

En una recent entrevista concedida a principis de novembre a un diari madrileny, Toni Cantó (1956) va assegurar: “El valencià és una llengua i el català és una altra. I en aquest tema estic molt tranquil amb el que dicta el nostre Estatut, jo em regisc per les lleis”, en ser preguntat per si valencià i català són la mateixa llengua, respon que són dues llengües diferents.

En concret, en la seua contestació a la pregunta formulada per un periodista del diari El Mundo va dir: “No, valencià és una llengua diferent al català i vivim a la Comunitat Valenciana". Acte seguit, i al ser inquirit per si n'està convençut malgrat el criteri científic, Cantó va respondre que “el valencià és una llengua i el català és una altra. Però per sobre de tot cal deixar d'utilitzar la llengua per a barallar-se”.


 
next