Diari La Veu del País Valencià
Acaba la rehabilitació del molí número 2 de Xàbia
RedactaVeu / Xàbia.

El molí número dos de la Plana de Sant Gerònim ha sigut objecte d’un projecte de rehabilitació, una obra que ha conclòs recentment i ja està recepcionada per l’Ajuntament.

Aquesta inversió en el patrimoni ha sigut a càrrec de la Generalitat, que ha finançat íntegrament l’obra, adjudicada per 27.776 euros a l’empresa especialitzada Contrafforte Restauro.

El regidor de Patrimoni, Antonio Miragall, ha explicat que l’obra s’ha realitzat amb materials recuperats del mateix molí, que estava parcialment derruït. Les obres de rehabilitació han tret a la llum l’antiga pedra de mola amb la qual es triturava el blat fins a convertir-lo en farina. Estava enterrada baix el sòl ja que, segons ha indicat l’edil, era habitual que quan el molí entrava en desús no es traslladara a un altre lloc pel seu gran pes.

Després de la intervenció en el número 2, el Consistori aprofitarà un pla d’ocupació subvencionada per a millorar el número 1 i així donar per finalitzada una consolidació general dels 11 molins que formen d’aquest ric conjunt patrimonial que corona la plana de Sant Gerònim, en la lloma del Cap de Sant Antoni.

Durant els últims anys han sigut vàries les actuacions de conservació i posada en valor d’aquest peculiar patrimoni municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa