Xàbia posa en marxa un programa per millorar la integració en la zona residencial de l’Arenal

Un equip de Servicis Socials atendrà una xicoteta oficina per tractar ‘in situ’ problemes com l’absentisme escolar o la drogodependència
5 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Xàbia
 
Segons ha recordat la regidora de Servicis Socials, Tere Bisquert, Xàbia és un municipi amb un 55% del cens format per immigrants de fins a 80 nacionalitats diferents i l’àrea d’edificis denominada Xàbia Park concentra molta d’esta immigració, tant de residents com de turistes que  només passen l’estiu.
 
Així mateix, en este barri s’han detectat  alguns problemes relacionats amb la drogoaddicció, absentisme escolar o prostitució. Situacions amb què han de conviure persones perfectament integrades i que dificulten, per exemple, el creixement comercial.
 
El Consistori ha decidit afrontar esta situació abans de què el problema s’agreuge i ho farà actuant de manera específica sobre el terreny. Amb la subvenció obtinguda es podrà llogar un local en la mateixa zona on es posaran a treballar un treballador social i una educadora, tècnics que estaran reforçats per altres professionals especialitzats en prevenció de drogodependències i en immigració que ja  compta l’Ajuntament.
 
Així mateix, es proposa crear una xicoteta ludoteca, proposar als membres de la comunitat que se  sumen a iniciatives com ‘el banc del temps’ o participen en activitats lúdiques o culturals, per tal d’afavorir els intercanvis culturals entre els diferent grups de població immigrant.
 
Segons ha afegit l’edil, al mateix temps un equip de la Universitat de València format per un sociòleg, un antropòleg i un arquitecte realitzarà un estudi de la zona per fer un diagnòstic que tracte de descobrir quines són les circumstàncies que generen la problemàtica. D’aquesta manera, s’aportaran  possibles mesures per tal de donar solució al problema.
 
Tant Bisquert com l’alcalde, José Chulvi, han definit el projecte com “il.lusionant”.
 
next