Diari La Veu del País Valencià
Campanya contra el tractats secrets que negocia la UE per protegir les multinacionals

RedactaVeu / Castelló de la Plana

El passat dimarts, dia 2 de desembre, una vintena de moviments ciutadans, associacions, partits polítics i sindicats es van reunir en la Facultat de Ciències Humanes de la UJI per iniciar una campanya contra els tractats de comerç i inversió “que la Unió Europea negocia en secret i d’esquena a la ciutadania”: el TTIP amb EUA, el CETA amb Canadà i el TiSA amb 22 països.

Imatge de l’acte fundacional.
Segons denunciaren, aquestos tractats que ja s’estan elaborant per a garantir els interessos de les multinacionals, “van en contra de l’interés de la ciutadania”. Tots ells es van adherir a un manifest denunciant “l’amenaça” que suposen aquests tractats “per als drets dels ciutadans, per a l’ocupació, per al medi ambient, la seguretat alimentària, la salut pública, i en general per als serveis públics”.
El propòsit d’aquests tractats, segons la vintena d’entitats polítiques, socials i sindicals és “acabar amb les normes que la nostra societat ha creat per aconseguir el nostre estat de benestar i seguretat, fruit de llargues i dures lluites de generacions anteriors”.

Per tot açò, ATTAC PV-Castelló ha fet una crida a la societat castellonenca a unir-se a aquesta campanya. Podeu seguir ATTAC PV Castelló a la xarxa en aquest blog, o bé mitjançant twitter o facebook.

Comparteix

Icona de pantalla completa