El fotògraf David Segarra mostra la bellesa oculta de Gaza

La capacitat d’estimar, de resistir i de sobreviure malgrat l’horror
6 desembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Acompanyant les imatges, les paraules antigues de la Mediterrània. Ausiàs March, Estellés, al-Russafí, Llach, Espriu, Aub, Ibn Arabí, Lorca, Darwix o Cavafis. Veus de les tradicions que ens han forjat com a civilitzacions.

Però també pedaços de relats i històries poc conegudes que David Segarra va descobrir durant tres mesos de convivència en aquest tros de Palestina. Històries de saviesa i dolor. Històries de paciència i perseverança. Històries de pèrdua i renaixença. Històries de la bellesa oculta de Gaza.

L’autor

David Segarra (València 1976) és periodista i documentalista. Va ser dissenyador gràfic de moviments socials i marques com Partisano o grups com Obrint Pas. L’any 2000 va ser un dels impulsors del periòdic independent L’Avanç. Sis anys després va partir a Veneçuela on va dirigir i produir una quarantena de reportatges, documentals i videoclips amb Guarataro Films i Causa. El 2010 va ser un dels tripulants de la Flotilla de la Llibertat. Sobre aquesta experiència va realitzar el documental Foc sobre el Màrmara.
 
Viure, morir i nàixer a Gaza és un llibre especial amb una edició molt acurada amb tapa dura i gravada, sobrecoberta i 224 pàgines. Per a fer possible aquesta edició de luxe es va realitzar una campanya de micromecentatge a Verkami que va aconseguir sumar l’objectiu fixat en només tres dies.
 
Títol: Viure, morir i nàixer a Gaza.
Autor: David Segarra Col·lecció: Sembra Llibres, 224 pàgs. 25 euros.
Data de publicació: 27 de novembre 2014
 
next