Diari La Veu del País Valencià
Plataforma per la Llengua busca l’enemic del català: Fabra, candidat

RedactaVeu / Barcelona.

En el marc del 20è aniversari, la Plataforma per la Llengua busca l’enemic del català 2014. L’objectiu és ressaltar els atacs que en ple segle XXI encara pateix el català.

Durant tot l’any, l’ONG del català analitza la situació de la llengua amb nombrosos estudis i anàlisis en diferents àmbits, que va fent públics, i també està alerta dels diferents atacs que pateix la llengua. Tota la feina feta durant l’any permet tenir una clara radiografia de la situació del català en tot l’àmbit lingüístic. Això ha permès fer una bona tria per escollir els 20 candidats (un per cada any de l’entitat).

Els candidats a ser enemic del català 2014 es poden votar al web estimoelcatalà.cat. Cada candidatura va acompanyada d’un text on s’expliquen els mèrits fets per optar al premi. La votació popular està oberta fins al 7 de gener de 2015.

Entre els candidats podem trobar: el ministre José Ignacio Wert, la Constitució espanyola, Coca-cola, François Hollande, Albert Boadella, Ana Magaldi, Mariano Rajoy o el Tribunal Constitucional.

El candidat guanyador rebrà la samarreta de la Plataforma per la Llengua “Volem viure plenament en català”, missatge que Joan Brossa va fer per l’ONG el 1997. Serà la mateixa entitat qui farà arribar el premi al guanyador, s’escolliran dos voluntaris per realitzar l’entrega en persona.

Adjunt a aquesta notícia podeu trobar tots els candidats i per què estan ‘acusats’.

Comparteix

Icona de pantalla completa