Diari La Veu del País Valencià
Els Formatges de Catí, seleccionats per la Guia Repsol

Morella.

Entre les novetats de la Guia Repsol 2015 apareix una ruta pels millors aliments i begudes dels distints territoris de l’Estat. Una secció que s’ha desenvolupat canviant el plantejament tradicional d’aquesta important publicació, centrada en la restauració. Entre els dos mil productes escollits estan els Formatges de Catí, seleccionats d’entre 40.000 que es van presentar a la fase prèvia. Des de la Cooperativa es mostraven “molt contents, és una forma més de promocionar-se a nivell molt alt i de forma gratuïta” com apuntava el seu gerent, Miquel Vives.

Aquests productes de la zona formen part de la secció de lactis i formatges. Estar a la Guia Repsol suposa “una mostra més de la qualitat dels nostres formatges” apuntava Vives.

La publicació ha volgut reconéixer un producte com aquest, assenyalant que “la diversitat edafològica i climàtica de l’Estat espanyol ha propiciat l’existència d’ecosistemes amb una clara vocació ramadera, l’origen dels quals es remunta a temps remots. Conseqüència d’això és la gran varietat de formatges originats a partir de la llet de races autòctones”.

A més, des de Repsol s’afirma que “s’està produint una autèntica revolució del formatge a l’Estat espanyol. És el mateix que va passar amb el vi ara fa 30 anys”.

D’aquesta forma, els Formatges de Catí formen part de la Guia Repsol, un aparador més per uns productes reconeguts mundialment. A més, en aquest final de mes, la formatgera també ha estat protagonista d’un reportatge de la prestigiosa revista dels Estats Units ‘Culture Cheese’, que es va interessar pels premis internacionals rebuts per Formatges de Catí als World Cheese Awards.

Notícia publicada en ComarquesNord.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa