Diari La Veu del País Valencià
Normalitat i participació en les eleccions sindicals de l’ensenyament públic
RedactaVeu / València

Vora 52.000 treballadors i treballadores de l’ensenyament públic no universitari voten aquest dijous 4 de desembre els centres educatius, col•legis, instituts de secundària, conservatoris i escoles oficials d’idiomes. A més, es voten els representants del PDI i del PAS de totes les universitats públiques valencianes.

Segons informa FE CCOO PV, només s’han produït uns pocs incidents en alguns centres educatius de València en els quals s’ha hagut de retardar la votació per falta de paperetes d’alguns o de tots els sindicats. El sindicat ha subratllat, pel que fa aquestes incidències, “la poca diligència de l’administració en resoldre aquests entrebancs que globalment no destorben una jornada de participació dels treballadors i treballadores”.

La Federació recorda que en aquests darrers quatre anys “hem patit fortes retallades i forts retrocessos de drets”, però “hem estat al costat dels docents, als carrers, a les vagues i també hem lluitat per transformar eixes reduccions i hem anat canalitzant les demandes de les mobilitzacions via la negociació i l’acord per tal d’estar activament en la recuperació de drets que ens havien tret”.

Finalment, FE CCOO PV recorda la necessitat que la participació en les eleccions sindicals siga “ben nombrosa” perquè l’administració es trobe amb interlocutors “legítims i forts” en defensa de l’escola pública i dels seus treballadors i treballadores i anima anima a votar “com una forma de mobilitzar-se contra les retallades i per la recuperació de drets”.

Comparteix

Icona de pantalla completa