Diari La Veu del País Valencià
La preocupació per la corrupció i el frau bat el seu màxim històric
La Marea

Novembre ha estat marcat per l’eclosió de l’Operació Púnica, que va deixar 51 detinguts, entre ells l’exdirigent del PP a Madrid Francisco Granados, qui fóra l’home de màxima confiança de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

El treball de camp del Baròmetre es va realitzar entre el 4 i el 12 de novembre, pocs dies després que esclatara el cas. Recentment també s’havia concedit el tercer grau a l’expresident balear Jaume Matas, i durant eixos dies va saltar la polèmica pels viatges a Canàries del president extremeny, José Antonio Monago.

A més, continuaven les recerques del cas Pujol i seguien coneixent-se detalls de l’escàndol de les targetes black de Caja Madrid.

L’atur, principal preocupació

La desocupació continua sent la principal preocupació. Un 77% l’assenyala com el primer, segon o tercer problema. A molta distància queden els “problemes d’índole econòmica”, amb un 25,5%, i “els polítics en general, els partits i la política”, amb un 23,3%.

Preguntats sobre quins problemes els afecten més personalment, la majoria dels enquestats torna a apuntar a l’atur (48,9%), i la corrupció i el frau passen al tercer lloc amb un 20,1%, per darrere dels problemes d’índole econòmica, amb un 27,2%.

Malgrat els esforços del Govern per destacar la recuperació econòmica, el 85,8% dels enquestats qualifica la situació econòmica del país de “dolenta” o “molt dolenta”, un percentatge lleugerament superior al 82,2% registrat a l’octubre.

Tan sols el 19% considera que la situació econòmica millorarà el pròxim any. Respecte a la situació política, la tendència és encara més negativa: el 87,8% la qualifica de dolenta o molt dolenta, mentre que a l’octubre el percentatge se situava en el 80,5%.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa