Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV queda com a segona força sindical a l’ensenyament

València.

Valoració de resultats FE CCOO PV

A l’ensenyament públic no universitari, la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV ens hem presentat a aquestes eleccions amb un model de sindicalisme que combina la mobilització i la negociació col·lectiva per recuperar drets. Hem obtingut el 16,8% dels vots, que representa una baixada.

Aquests resultats ens empenten a analitzar quin és el camí que hem d’emprendre i quina és la millor forma de defensar la classe treballadora a les relacions laborals de l’ensenyament públic no universitari valencià.

L’abstenció elevada suposa un repte per tots i totes. Tots els sindicats hem perdut recolzament del professorat. És una cridada d’atenció en un context de necessària defensa de la democràcia i del sindicalisme.

La majoria sindical plural hem perdut la majoria sindical negociadora. El resultat electoral deixa STEPV amb la responsabilitat de governar una majoria absoluta a les meses de negociació. La FE CCOO PV no som un sindicat corporatiu, ens toca ara ocupar el lloc d’oposició a la política sindical corporativa i a les polítiques neoliberals.

CCOO es mantindrà durant els propers quatre anys com el sindicat majoritari en el conjunt de les universitats públiques valencianes. La Federació d’Ensenyament agraeix al conjunt dels treballadors i treballadores de l’ensenyament el seu suport, i es reafirma en el seu compromís de defensar una universitat pública de qualitat al servei de la societat i amb suficient finançament públic. Hem de valorar com millorar el nostre treball sindical els pròxims anys.

Volem donar les gràcies a la gent que ha participat i votat pel sindicalisme de classe en temps de retallades. Anem a seguir lluitant pels drets de la classe treballadora i per més i millor educació. Gràcies als i les interventors i apoderats, gràcies a la militància i a la nostra xarxa de delegats i delegades. Ells i elles són ara el nostre futur i el nostre compromís centre a centre per l’escola pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa